Защо толкова ни дразни липсата на отговор на съобщенията ни


Защо толкова ни дразни липсата на отговор на съобщенията ни
Снимка: iStock/Guliver

В днешно време много малко неща могат да ни изкарат извън нерви и едно от тях е липсата на отговор на изпратено съобщение. На всеки се е случвало поне веднъж да стои до телефона, чакайки отговор, чувствайки се пренебрегнат, нещастен или неоценен.

Няма съмнение защо това ви разстройва. По този начин сякаш ви изпращат съобщение, че не сте достатъчно важни, за да заслужите дори отговор с една дума. Но когато започнете да се обсебвате, агонизирате или преживявате пренебрегването на съобщение прекалено много, могат да възникнат проблеми. И докато е нормално да се притеснявате малко, когато става въпрос за някой, от когото се интересувате, ако прекалите с напрежението, това е знак, че прекалявате.

Когато влагате прекалено много емоции в очаквания отговор (или липсата му), показвате че живеете в бъдещето, а не в настоящето. И вместо да се наслаждавате на момента и случващото се в живота ви, вие прекарвате времето си представяйки си бъдеще, в което се случва най-лошото. Така натрупвате в себе си негативна енергия и следващият път, когато той дойде при вас, ще бъдете в пасивно-агресивно настроение, готови за скандал.

За да избегнете всичко това, просто опитайте да разсеете мислите си от така желания отговор. Излезте с приятели, отидете на фитнес или се захванете с ново хоби. В крайна сметка, добре е да разберете, че не можете да разчитате на един човек, който да оправя настроението ви или да прави живота ви щастлив. Той трябва да е бонус към вече щастливото ви ежедневие, а не източник на щастие и благополучие. Ако очаквате това, динамиката на отношенията ви веднага ще се промени, защото ще очаквате прекалено много от човек, който не може да ви го даде. Запомнете - щастието е вътре в самите вас.

От друга страна е добре да обърнете внимание на емоциите си. Без значение дали драматизирате или не, емоциите, които изпитвате, са барометър за случващото се. Те могат да предвидят, че имате нужда от промяна, без значение дали става въпрос за вътрешна такава или раздяла. Научете се да ги разпознавате и да им обръщате внимание.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Ако се провалите с отглеждането на децата си, нищо друго няма значение.

Джаки Кенеди

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама