Защото е важно да говорим за психичното здраве


Защото е важно да говорим за психичното здраве
Снимка: ПР

"Защото е важно да говорим" е мотото на проекта "Кожа", който цели да наруши мълчанието и да конфронтира стигмата около психичното здраве. Откриването на изложбата е днес, 28 януари 2019, от 19 ч. в Salted Café ("Братя Миладинови" 38).

На събитието ще присъстват Миролюба Бенатова, Весела Тотева, Краси Георгиев, Красимира Хаджииванова и д-р Калина Йорданова. С тях ще бъдат дискутирани смисъла от това да се говори открито за психично здраве, пагубния ефект на стигмата върху тази тема и какво можем да направим, за да помогнем на себе си и нашите любими хора да се чувстват добре в кожата си.

Само ако говорим, можем да открием проблемите, да ги назовем и да потърсим помощ в тяхното разрешаване. Тази изложба показва хората, които застанаха пред обектива на Веско Николов през първата година от съществуването на проекта "Кожа".

"Кожа" стартира като кампаниен проект, който цели да даде пространство на темата за психичното здраве. Създателите вярват, че незнанието и мълчанието са пагубни и водят до неразбиране, неприемане, изолация и изкривяване на представите за нормалност.

На сайта на "Кожа" можете да намерите информация за най-разпространените психични разстройства, контакти с квалифицирани терапевти, авторски текстове на наши и световни материали, илюстрирани материали за деца и възрастни.

***

Веско Николов е фотограф на свободна практика. Фотографското си образование получава в University for the Creative Arts в Рочестър, Англия.

В момента живее и работи в София. Преподавател е по фотография в Школа за съвременна фотография - Photoconcept. Веско снимка портретите на "Кожа" от самото начало на проекта.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Не времето, а любовта лекува всяка болка. Когато любовта е малко, просто е нужно повече време, за да събереш достатъчно...

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама