Жена иска да посети всички държави в света


Жена иска да посети всички държави в света

Ще бъде трудно да намерим човек, който никога да не е мечтал да зареже обикновения си живот и да тръгне да пътешества по света. Но нашата планета е толкова голяма, че много от нас се питат дали е възможно да обиколим всяка държава.

Авантюристката Каси де Пекол от Кънектикът доказва, че е реализуемо.

Нейното пътешествие започва през юли 2015, когато е на 25 години. Сега е на 27 и продължение на 15 месеца е успяла да посети 180 държави и да пътува 254 пъти със самолет. Но това не е всички. Каси мечтае да стане първата жена в историята, която е била във всички 196 държави в света. Тя планира да приключи своето пътешествие в рамките на 45 дена.

Пекол казва, че винаги е мечтала да види света, дори когато е била в училище тя е имала тази "откачена идея" да посети всяка страна на картата и да открие колкото се може повече за традициите, историята, културата и религията на хората, които живеят там.

Разбира се, това пътешествие изисква много пари. До момента околосветското пътуване на Каси й е струвало 198 000 долара, голяма сума, която е дошла от различни спонсори. С тяхна помощ тя е създала документален филм за уникалното й пътешествие. В допълнение може да видите луксозните хотели, които са инвестирали в нея, в Instagram. В замяна на рекламиране на техните бизнеси, тя получава безплатен престой.

"Да посетя всяка една страна за мен бе лично приключение, в което научавах много повече за себе си. Да изляза от зоната си на комфорт и да скоча в неизвестното е част от личното ми предизвикателство. Не на последно място искам да оставя нещо след себе си", разказва Каси.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама