Силна

Жертвите на сексуален тормоз са "Личност на годината"

  • Жертвите на сексуален тормоз са
    Дата: Снимки: Getty Images/Guliver
Дата: 06.12.2017 Снимки: Getty Images/Guliver
Iwoman.bg

Silence Breakers ("Нарушилите тишината") или първите жeни, които разказаха за сексуалните посегателства в Холивуд – тази група хора спечели популярната ежегодна класация на списание Time за "Личност на годината", съобщи The Independent.

Сред тях са актрисата Ашли Джъд, певицата Тейлър Суифт и бившият инженер в компанията Uber Сюзън Фаулер.

След скандалните разкрития от страна на пострадали жени от известни режисьори и актьори се появи движението Me Too. Участниците споделят, че са били подлагани на сексуално посегателство.

 

В Twitter вече беше публикувана и корицата на списанието със спечелилите. Всички те са част от хората, които нарушиха мълчанието във връзка с оказван сексуален тормоз от известни в Холивуд лица.

Скандалът започна заради продуцента Харви Уейнстейн, а след това се превърна в истинска лавина, като немалко хора смятат, че доста от последвалите публични обвинения всъщност представляват лов на вещици и по този начин очернят истинските жертви.

Сред другите номинации личаха имената на американския президент Доналд Тръмп, на севернокорейския лидер Ким Чен-ун, както и на звездата от американския футбол Колин Коперник.

"Личност на годината" се избира от 1927 година. До 1950 година са избирани конкретни личности, но по-късно званието получават и абстрактни персонажи.

Общо коментари / 0 Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.