Българските книги, които всяка жена трябва да прочете


Българските книги, които всяка жена трябва да прочете
Снимка: iStock

Дори да не сте голям фен на прелистването на страници, факт е, че четенето на книги може да направи чудеса за нашите умствени способности, настроение и чувства. В случай, че се нуждаете от малко вдъхновение, ето няколко книги на български автори, които определено си заслужават!

„Пътуване към себе си“, Блага Димитрова

„Пътуване към себе си“ е една от най-ярките творби в българската проза през 60-те години на миналия век. Това е книга за заминаването, за бягството, за пътя, по който поемаме в търсене на собствената си идентичност.

„Железният светилник“, Димитър Талев

Романът засяга както много исторически аспекти, така и ценностите, които оправдават различни човешки дейности. Анализиращ българската народопсихология, „Железният светилник“ може да бъде наречен и семеен роман. Ако обичате да четете за силни женски фигури, пълни с храбър, мъжествен дух, то със сигурност ще се влюбите в образа на Султана.

„Живот в скалите“, Мария Малева

„Живот в скалите“ е дебют в прозата за популярната българска поетеса Мария Лалева. Това е книга за морето, любовта, красотата и усещането за предопределеност.

ВДЪХНОВЯВАЩИ ЦИТАТИ ОТ "ЖИВОТ В СКАЛИТЕ"

„Стопанката на Господ“, Розмари Де Мео

Познавате ли добре своите корени? В случай, че отговорът ви не е твърдо „Да“, тази книга ви дава възможност да се запознаете със стари български тайнства, обреди и вярвания.

„Аз съм българка“, Петя Александрова

Книгата събира 40 истории за смели, умни и достойни българки от историята, давайки отговори на много любопитни въпроси. Определено си заслужава да се прочете!

„Физика на тъгата“, Георги Господинов

Без съмнение, този роман е един от най-успешните, що се отнася до съвременна българска литература. Книгата е емоционална, връщаща ни в отдавна забравени детски спомени, говори за емпатията и нейното изчезване, за световната есен.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Книги


Реклама

Колко нечестно! Само едно здраве и толкова много болести!

Виктор Шлихтер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама