Изглеждаш най-добре, когато носиш усмивката си. Най-пленителната красота е вътрешната


Изглеждаш най-добре, когато носиш усмивката си. Най-пленителната красота е вътрешната
Снимка: iStock/Guliver

Много добре знам, че изобщо не мога да се нарека привлекателна жена, що се отнася до физическата красота. Повечето от приятелките ми са доста добре изглеждащи и когато ходехме на училище, а после и в университета, постоянно ги чувах да се хвалят с добрия си външен вид. Някои от тях дори ми се подиграваха с това, че съм с нисък ръст и доста слаба.

Времето мина и днес след толкова години с гордост казвам, че съм по-добра в сравнение с почти всички мои приятелки. Сигурно те вече са осъзнали грешката си.

Вие също ще се съгласите, че да съдите за характера на човек въз основа на неговата външност, изобщо не е правилно. Човек трябва да бъде оценен въз основа на това, което говори и това, какво прави. Някой, който посвещава цялото си време и енергия в услуга на човечеството, е надарен с красиво сърце и разбира се, че красиво сърце съхранява красива душа и добродетелен дух.

Вътрешната красота се изразява чрез скромно поведение, скромни действия и благородни мисли. Човек, притежаващ възвишени мисли, добродетелен характер и извисени идеи, заслужава да бъде наречен красив отвътре и отвън.

"Всичко има красота, но не всеки я вижда."

- Конфуций

Всеки от нас може да се нарече красив, ако е добър, мил, грижовен и се усмихва. Защото усмивката може да направи чудеса! Хората трябва по-често да се усмихват, защото така стават много по-красиви.

ДО КАКВА СТЕПЕН СЕ ОБИЧАТЕ И ГРИЖИТЕ ЗА СЕБЕ СИ

„Красотата е как се чувстваш отвътре и тя се отразява в очите ти. Това не е нещо физическо. "

- София Лорен

Нека вземем един пример за обикновена жена, която е много заета в домакинската работа през целия ден в ежедневния си живот. Тя се грижи за децата си, грижи се за техните нужди и прави всичко, за да поддържа семейството си щастливо. Когато просяк почука на вратата й и поиска храна, тя винаги е готова да му даде. Заслужава ли тази дама да бъде наречена красива?

Да, без да мислим два пъти, можем да кажем с увереност, че една обикновена дама, която изпълнява ежедневните си задачи с преданост, има пълно право да бъде наречена красива. Тя е тази, която е благословена с красива душа и истински дух.

Истината е, че човек с красиво сърце винаги е щастлив и безгрижен, защото знае как да се справи с проблемите на живота. Той не само преодолява пречките пред него, но и вдъхновява другите да бъдат позитивни.

„Красотата не се определя от това колко добре изглеждаш, а колко истинско е сърцето ти. "

- Диепа Шарма

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама