Силвена Роу: Как да спрем да изпитваме завист, злоба и ХЕЙТ!


Силвена Роу: Как да спрем да изпитваме завист, злоба и ХЕЙТ!
Снимка: Facebook Силвена Роу

От известно време шеф Силвена Роу не дава само кулинарни съвети, но също така споделя как да подобрим живота си. Този път 56-годишната блондинка, която се изявява и като експерт по биохакинг, обясни на последователите си във Facebook как да спрат да изпитват завист, злоба и хейт. 

Публикуваме текста ѝ без редакция:

1. Преместете фокуса си върху доброто в живота си.

БЛАГОДАРНОСТ

Една от най-големите причини да завиждаме на живота на другия е, че сме започнали да приемаме благословиите си за даденост. Пребройте ги отново. Ти си талантлива. Ти си надарен. Вие сте обгрижени. Ти си уникален. Вашият живот е твърде ценен, за да бъде изживян като всички останали.

2. НИКОЙ НЯМА ВСИЧКО

Спрете да сравнявате живота си с живота на другите. Това винаги е губещо предложение. Винаги ще изглежда, че има хора, които го имат по-добре от вас. Но не забравяйте, че винаги сравняваме най-лошото от това, което знаем за себе си, с най-добрите предположения, които правим за другите. Това ни прави хора. Никой няма всичко. Никой.

Вижте още: 10 знака, че сте родени със специална мисия

3. НЕ СЕ СРАВНЯВАЙТЕ С НИКОГО

ОСВЕН СЪС СЕБЕ СИ от предишния ден!

Избягвайте хора, които обичайно ценят грешните неща.

Ако прекарвате цялото си време с хора, които сравняват най-новата мода, ще започнете да желаете най-новата мода. Ако прекарвате цялото си време с хора, които говорят за заплатите си, новите си коли или екстравагантните си ваканции, естествено ще попаднете в неизбежния капан да сравнявате вашите притежания с техните.

Но има много по-важни неща, които да преследвате. Премахнете себе си от разговора (и връзката, ако е необходимо).

4. БЛАГОДАРНОСТТА Е МОЯТА СИЛА!

Прекарвайте време с благодарни хора. Благодарността е силно заразна.

5.ПРАЗНУВАЙТЕ ЖИВОТА И УСПЕХА НА ОКОЛНИТЕ!

Искрено и практично, радвайте се на щастието на другите. Когато някой получи нещо, което желаете, радвайте се за него. Ако вие сте го искали, те вероятно също са го направили. Спрете да гледате на живота като на състезание. Радостта не е ограничен ресурс. И моментът, в който се научите да изпитвате щастие в радостта на другите, е денят, в който правите огромна крачка към преодоляването на завистта веднъж завинаги.

7. ЩЕДРОСТ

Бъдете ЩЕДРИ . Дори и да се наложи да го направите в началото, направете щедростта важен навик в живота си. Дайте си време. Дайте вашите финанси. Дайте своите способности, таланти и умения. Станете доброволец във вашата общност. Подкрепете кауза, която насърчава социалната справедливост. И си изцапайте ръцете. Когато започнете да прекарвате повече време и повече енергия с тези, които имат по-малко от вас, толкова повече ще намерите удовлетворение и смисъл. И когато го направите, привлекателността на живота на друг човек бързо ще изчезне.

Вижте още: Ако имате проблеми, прочетете тази притча

В ЗАКЛЮЧЕНИЕ:

И ревността, и завистта ни държат заложници твърде дълго.

Време е веднъж завинаги да се освободим от ревността и завистта и да изживеем по-пълноценен живот.

Лечението на завистта и злобата включва самосъзнание и личностно израстване.

МОЖЕТЕ ГО! Съсредоточете се върху благодарността за това, което имате, практикувайте внимателност, за да контролирате негативните мисли и работете върху изграждането на самочувствието си. Преместете фокуса си към самоусъвършенстване и собствените си цели, вместо да се сравнявате с другите. Може също така да помогне да се ограничи излагането на тригери, които провокират тези чувства и да се потърси подкрепа от приятели, семейство или професионалист, ако е необходимо.

С ОБИЧ И ЗАГРИЖЕНОСТ И АНГАЖИРАНОСТ

Ваша Шеф Силвена Роу

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Аз гледам на тялото си повече като на инструмент, отколкото като на орнамент.

Аланис Морисет

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама