Спрете да броите години и започнете да изпълнявате мечтите си


Спрете да броите години и започнете да изпълнявате мечтите си
Снимка: iStock

Не е важен броят на години ви, нито поредната бръчка на лицето, а още по-малко значение имат излишните килограми по бедрата. Важно е как изживяваме живота си и дали тези бръчки могат да разкажат вдъхновяващи истории за това как сми сбъдвали мечтите си.

Коя според вас е най-добрата възраст за човек? Всъщност няма такава възраст, която би символизирала перфектния баланс, защото онова, което младите не знаят, се появява след години, а това, за което възрастните понякога жадуват, се случва само и единствено в младостта.

Най-добрата възраст е, когато спрете да броите години и започнете да реализирате мечтите си.

А това изисква малко смелост, капка наглост и в същото време желание да се отървем от онези страхове, които отдавна са пречки по пътя на живота ни.

Понякога се давим в милиони оправдания, а обувките ни, пълни с камъни, ни пречат да продължим към мечтите си: „Сега е грешното време. Моето гадже / приятелка не харесва тази идея. Най-вероятно няма да ме приемат. Нещо ми казва, че въпреки цялото ми желание, всичко ще се случи по различен начин ... "

Лошите мисли, предразсъдъци и несигурността в самите нас понякога действат като истински „свободни радикали“, които могат да ни накарат да остареем по-рано, правейки ни по-възрастни, отколкото всъщност сме.

Да останеш млад в сърцето и душата си е изкуство, което трябва да практикуваш упорито, защото истинската цел в този живот е да живееш живота докрай, да си пълен с надежда, любов и да се опитваш да докоснеш мечтата си с върха на пръстите си.

На колко години е сърцето ти?

Най-добрата възраст е, когато се чувстваш доволен от това кой си, какво имаш и да знаеш какво трябва да постигнеш. Защото всеки, който няма мечта, е мъртъв вътре в себе си.

Липсата на мечти лишава сърцето от магия, а мислите - от светлина.

Най-лошото от трагедиите не е броят на изживелите години, не просто поредната бръчка на лицето, нито излишните килограми по бедрата, а неизследваният живот, в тези бръчки не могат да разкажат нито една вълнуваща история.

И така на колко години е сърцето ти? Ако то все още е пълно с надежда и продължава да се бори за мечтите, защото вече сте изпълнили една част от желанията си, тогава можете да сте сигурни, че сега сте в най-добрата си възраст и не позволявайте на никой да ви каже обратното.

Изпълнението на мечтите ви не винаги е лесно. Има хора, които ще ви смеят и ще ви казват, че това не са мечти, а фантазии и че фантазиите са за децата. Но вие не ги слушайте!

Вървете смело напред и изпълнявайте мечтите си!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Защото в крайна сметка човек се познава по това как обича. Не друго, а любовта определя нашата същност.

Уилям Кофин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама