Кийра Чаплин: Момичета, бъдете себе си, бъдете безстрашни


 Кийра Чаплин: Момичета, бъдете себе си, бъдете безстрашни
Снимка: Емил Георгиев/Cinelibri

Внучката на Чарли Чаплин – холивудският кино продуцент и актриса Кийра Чаплин е член на Международното жури на фестивала Cinelibri. Сега тя е в България и ще оценява конкурсната програма от 8 нови филма - "Завръщане в Монтаук", "Дама Пика", "История на любовта", "Червеният Истанбул", "Вечерята", "Ана Каренина", "Историята на Вронски“, "Измамените" и "Изгубеният град Z". Вижте какво сподели Кийра Чаплин в свое интервю за нашите колеги от Actualno.com.

Трудно ли е да се носи фамилията Чаплин? Образа на великия актьор или човека е формиран в съзнанието Ви?

Не, никак не е трудно. Много голям късметлия се чувствам да имам такъв дядо. Виждам го като артист и член на семейството, но тъй като аз никога не съм го познавала, той е член от семейството, с когото никога не съм се срещала, за когото съм разпитвала и съм научавала много неща в последствие.

Вие сте модел, певица, актриса, продуцент... Толкова много изкуство на едно място. Генетично ли е или ваш личен избор?

Обичам да пробвам различни неща и възможности. Обичам да се забавлявам. В индустрията непрекъснато срещах хора, които ми предлагаха да опитвам нови и нови неща и винаги приемах с готовност и си казвах: „Защо не!“. Обичам всички видове изкуство и не се смятам за прикована към едно единствено нещо.

Споделете впечатленията си за филмовия фестивал Cinelibri, в чието жури участвате.

Това е една много интересна концепция, която много ми харесва – да се направи кинофестивал, посветен на филми, създадени от книги. Селекцията е изключително впечатляваща. Ще бъде много трудно да се избере най-добрият. Хората вече не четат толкова много, колкото преди така е по-вероятно да прочетат книгата, ако гледат хубав филм, посветен на нея.

Какво знаете за България и какви са впечатленията от българите?

Дойдох тук преди 10 години и виждам промяна. Има много ново строителство с много красива архитектура. Хората са много мили и винаги ми е много приятно да посещавам нови места и да опитвам традиционната храна. Дори само, когато гледам от колата страната ви е толкова красива.

Преди дни беше Денят на момичетата. Какво е вашето послание към тях от позицията Ви на красива и успяла жена?

Моето послание към всички момичета е да не се страхуват да бъдат себе си. Не се ограничавайте с това, което останалите очакват да бъдете. Бъдете безстрашни!

Къде според Вас се крие истинската красота в един човек?

Истинската красота на един човек се крие в характера му. Красотата е 1000% вътре в него. Човек може да бъде физически красив, но ако е скучен, няма интереси и няма какво да си кажеш с него, тази красота губи значението си. И точно обратното - когато физическата красота липсва характерът и интелигентността проблясват от вътре и го правят истински красив.

Как ще коментирате скандала, който разтърси Холивуд заради сексуалните посегателства на Харви Уейнстейн?

За съжаление това се случва в Холивуд и на други места. Срещала съм се с Харви Уейнстейн на обществени места, не го познавам добре. Но той винаги е имал репутация на женкар. Много е тъжно това, което се е случвало. Хубавото е, че жените са започнали да говорят, но цялата история е много грозна.

Интервю на Евгения Гигова

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от В света на


Реклама

Понякога умът има нужда от време, за да приеме онова, което сърцето вече знае.

М.Анджело

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама