Ariadna: Искам да гледат на мен като на душа, а не като на личност


Ariadna: Искам да гледат на мен като на душа, а не като на личност
Снимка: iStock/Guliver

Коя е Ariadna? Ако трябва да сме честни, и ние не знаем. Но пък много харесваме нещата, които пише във Facebook страницата си. Думи, излизащи от душата й. Думи, описващи нейния постоянно променящ се емоционален свят. И тъй като сме сигурни, че тези от вас, които са попадали на нейни текстове в социалната мрежа, се чудят каква е жената, стояща зад псевдонима Ariadna, ние си поговорихме с нея, макар и онлайн.

Опиши се с 3 думи.

Мечтател, анализатор, емоция. Труден баланс, общо взето. Понякога невъзможен.

Каква искаше да станеш като малка?

Художник, писател, певица, танцьорка... Не се сещам за нещо, което не съм искала.

А стана?

От всичко по малко в различен етап от живота си. Може би още не съм намерила себе си. Прави ми се всичко и така трудно намирам фокус.

Ти имаш собствена страница във Facebook, Ariadna, в която споделяш своите мисли за живота и любовта. Кога я стартира и какво те вдъхнови?

Стартирах преди повече от две години с идеята да споделям чувствата си, да ги запечатвам. Не съм анализирала колко последователи имам, кога и какво да споделям. Правех го, когато го почувствам, когато имам какво да кажа. Разбира се е приятно, когато докосваш някого, било то и с думи. Напоследък интересът към страницата нарасна значително, което го отдавам на периода, в който съм в момента, силно емоционален.

Макар че хората те четат, харесват и споделят, никой не знае коя е Ariadna. Защо криеш самоличността си?

Близките ми хора знаят коя съм (тези, за които съм преценила). Винаги съм била ярка личност, будила съм интерес. С времето това натежава и човек предпочита да бъде невидим. Веднъж някой ми каза, че душата ми е в стиховете ми и беше прав. Предпочитам всички да гледат на мен като на душа, а не като на личност.

Има ли нещо специално зад името Ariadna?

Има, да. Свързано е с древногръцки мит "Нишката на Ариадна". В него се разказва за голямата любов на Ариадна и Тезей, който е изпратен на сигурна смърт в битка с минотавър през непроходим лабиринт. Благодарение на кълбо червена прежда, което Ариадна му дава, той успява да се върне. Като цяло "Нишката на Ариадна" се използва като способ за справяне с трудни ситуации. За мен, това да пиша е тази нишка. Минавам през лабиринта на емоциите и мислите си и излизам от него.

Ти пишеш основно за любовта, какво е тя за теб?

Всичко. Колкото и да отричам понякога – тя е всичко.

Влюбена ли си в момента?

Влюбена не знам, но обичаща – да.

Кои са книгите, които най-силно са ти повлиляли?

Този въпрос винаги ми е бил странен, както и коя е любимата ми книга. Няма книга, която да не ми е повлияла. Дори и да не ме е научила на нещо ме е накарала да си задам въпроси. Има книги, които значат повече за мен от други и те са свързани сантиментално с хора. Не чета само за любов.

Какво най-много харесваш в себе си?

Очите си. Няма да говоря за качества.

А какво би променила?

Не бих.

3 неща, които обожаваш да правиш?

Да пиша, да слушам музика, да прегръщам.

Какво си повтаряш, когато ти е трудно?

"И това ще мине." (всичко ми минава трудно)

Една жена трябва...

Знам ли... с моята момичешка душа. Може би трябва да бъде силна, усмихната и обичана.

Какъв е твоят свят?

Светът ми е контрастен, върхове и спадове. А точно в момента нямам свят.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама