Биби Копоева и нейните цветни и "вкусни” бижута


Биби Копоева и нейните цветни и "вкусни” бижута

Казват, че бижутата са завършващият елемент на всяка визия. Но какво става, когато точно те са акцентът, който дрехите трябва да подчертаят? Днес ще ви запознаем с една дама, която създава подобни вълшебни аксесоари, разказващи собствени истории. Цветните, жизнерадостни и нестандартни бижута на Биби Копоева могат да омагьосат дори и най-скептичната дама. Ето какво ни разкри Биби за себе си и за своите творения, обединени под бранда "Огледалце, Огледалце…”.

Опиши се с 3 думи.

Труден въпрос… Иска ми се тези три думи да са: емоция, вдъхновение, любов.

Кафе или чай и по колко?

Кафе - дълго, горещо и с мляко. Често.

Каква искаше да станеш като малка?

Тодор Живков - така казвах, когато някой ми зададеше този въпрос. Може би заради бурния смях, който предизвикваше отговорът ми. Винаги съм обичала да веселя хората. А всъщност исках да стана художник.

А каква стана?

Творец. Точно такава, каквато винаги съм била, но сега вече е официално.

Кога и как започна да се занимаваш с бижута?

Съвсем скоро. Но беше просто стечение на обстоятелствата и независимо, че това призвание ангажира цялото ми време, съвсем не ми е достатъчно. Искам още да рисувам, да реставрирам, да правя графичен дизайн, да правя всякакъв дизайн, дори си мечтая някой ден да проектирам къща.

Следваш ли определени модни тенденции, когато създаваш дадено бижу, или се доверяваш на вътрешния си усет?

Не ми остава време да следя модните тенденции, а и не ми е в стила да се "повлиявам" от творчеството на другите. Може би защото никога не ми е липсвало вдъхновение… Иска ми се да диктувам модните тенденции, не да ги следвам. Според мен хората на изкуството трябва да възпитават чувство за красота и хармония у околните, не обратното.

Колко важни са аксесоарите за визията на една жена?

Те придават структура и характер на една визия. Тоест, важни са точно толкова, колкото щипката сол в шоколадовия мус.

Какъв е стилът ти на обличане в ежедневието?

Нямам определен стил, просто ми се иска да изглеждам женствена. Не обичам унисекс стила, така и не проумях кое точно е елегантното в т.нар. спортно –елегантна визия например.

В процеса на създаване на едно украшение, как си представяш жената, която ще го носи? За какви дами са предназначени бижутата?

Правя бижута, които самата аз бих искала да имам и да нося. Не стигам по-далеч в представите си. Но клиентките ми, те всички са еднакви, по свой, съвсем индивидуален начин – цветни, сладки и жизнеутвърждаващи.

Какво е за теб работата?

Вдъхновение, смисъл и щастие.

А каква научи от своята?

Научих какво е да изпитваш еуфория и удовлетворение от съзиданието. Щастие, което пристрастява.

Коя е жената, на която се възхищаваш?

Възхищавам се на различни жени за различни неща. В съзнанието ми не изниква целокупен и завършен образ на идеалната жена. Може би защото не съм на 12. Всяка жена може да бъде възхитителна по свой собствен начин и доста често нещата, които я правят такава, са именно "недостатъците" й.

В дамската ти чанта…

Има само най-важното, защото почти винаги е твърде малка.

Твоят свят е…

Контрастен, цветен и изпълнен с емоции.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Защото в крайна сметка човек се познава по това как обича. Не друго, а любовта определя нашата същност.

Уилям Кофин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама