Мила Роберт: Бих забранила песни без емоция и смисъл


Мила Роберт: Бих забранила песни без емоция и смисъл
Снимка: Жоро Пеев - Jawpains

Дали я харесвате или не – не може да не признаете, че Мила Роберт прави впечатление. Допада ли ви музиката ѝ или не – трудно ще отречете, че е интересна и различна. Ами, като добавим и чувството ѝ за хумор във всичко, което прави, това би трябвало да е достатъчно! Ние я харесваме и покрай излизането на съвсем новото ѝ парче "Такт" си поговорихме с нея. И разбрахме за таратора, мустаците на бъдещия ѝ съпруг, лоченето като животно и топлото на сърцето.

Има хора, които си мислят, че Мила Роберт е псевдоним, а не собствено име и презиме. И то си звучи като артистичен псевдоним. Писнало ли ти е да обясняваш, че баща ти е Роберт Гергов, та затова е такова?

О, това грам не ме интересува. Имам късмет с това име. Който иска да си мисли, каквото си иска. Не се обяснявам. А и ако трябва да сме напълно честна, съм Мила Робертова Гергова, ха-ха-ха...

Какъв би бил псеводнимът ти за това име, звучащо така артистично? Сигурно по-обикновен – като Ива Петрова?

Пф... Едно име ще е. Сигурно Милонсе.

Коя песен би искала да е написана за теб?

Оле, много са. Наскоро си мислех, че ако мъж ми напише парче като на Уили Нелсън – "Loving Her Was Easier (Than Anything I’ll Ever Do Again)", ще се чувствам велико.

Кой би искала да нарисува обложката на първия ти албум, който идва през пролетта?

Жоро Пеев – Jawpains носи сърцето ми за всичко визуално. Сигурна съм, че ще измислим нещо перфектно.

А ако си ти и трябва да я нарисуваш сега веднага, какво ще е?

А сега де... Пиша "кур" и бегам.

Смяташ ли, че за всичко може да се направи песен и да се получи хубаво - например за свойствата на червеното цвекло, за спиците на велосипеда или за колко ни става неудобна някоя поза, когато се налага да чакаме дълго?

Разбира се, че всичко може да е песен. Прогресия от акорди, кечи мелодия, разказваме история и изваждаме поука накрая – ей ти го.

Има ли музикант/певец/група, които би забранила от музиката изобщо?

Не бих забранила никого. Който пее – зло не мисли, което не винаги е вярно. По-скоро бих забранила песни без емоция, история и смисъл. Това наистина би бил идеален свят.

Някои непрофесионалисти категоризират стила ти като "лигаво-пародиен", други - като "странно-безсмислен". Ти как би го описала?

Някои професионалисти според мен също биха го нарекли и с по-лоши имена. Имам много да уча. Старая се да влагам истина във всичко, даже не се старая, то си ми идва. Който не може да го чуе/види, или ще го разбере по-късно, или никога няма да ме прослуша. Не може да се харесваме на всички, а и не трябва. Аз първоначално го наричах сатиричен поп, после чалга пънк, а сега... не знам. Радвам се, че лека-полека жанровете се смесват и така растем в музиката в днешно време.

В правенето на кое си най-сериозна – може би в пиенето на вода или докато се целуваш с гаджето?

Ха-ха – хубав въпрос. Да, по време на целувки не се смея. Обожавам да пия вода, лоча като животно. Може би, докато снимаме клип и съм на сет или преди да изляза на сцена, съм най-сериозна, но пак не съвсем. Винаги се прокрадва по някоя смешка.

Имаш ли собствен виц – такъв, който ти си измислила? Или поне собствено лафче?

"Ако ти е топло на сърцето, ще ти е топло и на п*чето" – казах аз, стъпвайки на руска земя.

Как си представяш сватбата си един ден?

Искам да не съм бременна, за да мога да се напия много. Представям си маси със страшно много хора. Може би на село. По селски улици с лампички. Селска църква с поп. Духова жива музика. После джаз. Роклята ми ще е на две части – ще става по-къса, за да танцувам по масите. Близките приятели ще вдигат тостове и речи. Няма да е фенси. Ще е като в сръбски филм. Мъжът ми ще е с мустак, но дори да не може да има мустак (което ще е болезнено за мен), ако има добро сърце и чувство за хумор – па ше се оженим.

Сигурно ти е важно мъжът до теб да те разсмива, да ти е интересно с него - колко е най-дългата ти връзка? Как ги приключваш, когато ти доскучаят?

Най-важното е това. Най-дългата ми връзка е първата – близо 3 години. Приключвам, когато усетим, че сме си дали всичко, което можем да си дадем и вече насилствено се крадем. В страхотни отношения съм с всеки мъж, с когото съм имала вземане-даване. Не мога да си представя да съм обичала някого и после да остана с горчив вкус. Това е глупаво.

С какво може да те почерпи някой за хапване и да сгреши?

Таратор не ям, сори.

Кое би било най-голямото наказание за теб?

Да не мога да се смея.

Ако ти става скучно, какво правиш? Кога/къде/с кого ти е било най-скучно?

Веднага се захващам с нещо или звъня на приятел или на майка си. Най-скучно ми е било в училище и в НАТФИЗ на моменти.

Кога последно те беше срам от себе си?

Срам... леле, какво безсмислено чувство. Толкова е било отдавна, че наистина не се сещам.

Какво те разплаква всеки път?

Форест Гъмп – безотказно.

Коя е най-голямата простотия, която си извършила като тийнейджърка и ако можеше, би се върнала във времето да си плеснеш два шамара и да се възпреш?

Като тийн бях доста по-чил, отколкото си представяте. Но бих си ударила шамари за безкрайното безпокойство, което изпитвах.

Добре ли е, че не те питахме нищо, свързано с майка ти - Ваня Щерева? Уфф...

Ха-ха, моята сладка най-добра приятелка, майка ми.

Кога и как разбра, че Дядо Коледа е измислица?

Бащата на моята приятелка Евелин Малезанова – Панчо Малезанов, дойде при баба ми, маскиран като дядо Коледа. По телевизора го даваха през това време и си казах... бе, не може да е на две места... Смешното е, че същата Коледа и Ева е видяла баща си в Дядо Коледа.

Какъв подарък очакваш от този, който ще се прави на Дядо Коледа тази година?

2020-а ще го чакам – пари за албум. Дай, Боже!

 

Интервю на Милен Антиохов

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Не времето, а любовта лекува всяка болка. Когато любовта е малко, просто е нужно повече време, за да събереш достатъчно...

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама