На 4 очи и 4 гуми с Неда Спасова


На 4 очи и 4 гуми с Неда Спасова
Снимка: iWoman

Неда Спасова е от непринудените хора, които при първа среща ти казват простичко "Приятно ми е, Неда" и ако си имал някакви притеснения относно как ѝ се отразява популярността, веднага си даваш сметка, че срещу теб стои един земен и прекрасен човек.

Макар и млада, тя играе на няколко сцени, записа кино дебют и много силна роля в "Дамасцена". Може да се похвали с номинация Икар 2018 в категория "Дебют" и номинация АСКЕЕР 2018 в категория "Изгряваща звезда" за ролята си в "Бесове" на по Ф. М. Достоевски (реж. Иван Добчев, Театрална работилница "Сфумато"). Сега е част от постоянната трупа на Театър "София", но в поведението ѝ твърдо стои закодирано едно уважение към човека срещу нея, което ти позволява да се отпуснеш и да разговаряте спокойно.

Ние от iWoman се възползвахме от възможността да си поговорим с нея за всички неща, които ни интересуват. Обадихме ѝ се един ден и се отправихме на уютна и удобна разходка на четири гуми из столицата. Говорихме си честно за това каква е мечтала да стане като малка, какво не ѝ дава мира в живота и предвид всички измислени образи, с които се среща на сцената, как вижда идеалната жена и идеалния мъж.

Като малка Неда иска да стане полицай, привличат я мъжките професии, за което я разбираме добре. После обаче започва да се поставя в обувките на другите хора и мечтае да е психотерапевт. В крайна сметка се озовава в театъра и там отново съпреживява драмата на другите, но играейки я. Казва, че винаги е била уравновесена и спокойна, дори сериозна. И често хората я смятат за скучна, защото бъркат нейната отговорност и осъзнатост в действията ѝ с липса на емоция.

"Чувствителна съм - и в живота, и в работата. Сериозна съм, което понякога отблъсква хората, защото си мислят, че съм много важна, а пък аз не съм важна, просто така си изглеждам от дете. Борбена съм, искам да постигна нещата, които съм си поставила за цел", споделя Неда, след като я питаме как би се описала с три думи.

Предвид необичайното място за това интервю, определено на нас не ни беше скучно. Напротив. Все пак не всеки ден екранната царица на розите се вози с теб и си говорите за живота. Всъщност, ако не сте гледали "Дамасцена" на Тодор Анастасов, гледайте го - струва си да го потърсите и да му отделите два часа.

Но нека се върнем обратно на разговора с Неда. За себе си тя споделя още, че всъщност, повече от това да бъде Царица на розите, иска да е Царица на времето - да го контролира и да може да вижда миналото такова, каквото е било, без изкривяванията натрупани с времето, а също и бъдещето с неговата загадъчност.

Какъв трябва да бъде идеалният мъж? Каква трябва да е идеалната жена? Къде е границата между силната жена и жената, която губи своята харизма в стремежа си да бъде изцяло независима? Какво освен хубавата храна се оказва неустоимо за Неда? Всичко това може да видите във видеото от разговора ни тук:

И както казва Неда в интервюто - една кола, за предпочитане малка, може да се използва за много неща. Да бъде истински помощник в ежедневието, а ние добавяме и да ни вози със стил в градската среда. Затова благодарим на Ford, че ни предостави новата Fiesta за това интервю. За нас беше удоволствие усетим всеки момент от разговора си с Неда на четири гуми.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Една жена трябва да смекчи сърцето на мъжа, а не да отнеме силата му.

Зигмунд Фройд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама