На чаша вино с Елина Спасова


На чаша вино с Елина Спасова

Елина Спасова е харизматична жена, която със сигурност ще ви впечатли със своя професионализъм и чаровна усмивка. И да не забравяме страхотната й къдрава коса, за която определено й завиждаме. Елина е Директор маркетинг и корпоративни комуникации" на "Домейн Бойар“ и освен, че разбира от маркетинг, е много на "ти" и с виното. Работи в тази сфера повече от 10 години и е обиколила много световни винени райони и изби. Ето какво ни сподели тя за себе си:

Опиши се с 3 думи.

Трите думи, които ме описват най-точно, може би са: позитивизъм, динамика, креативност. Опитвам се да гледам на живота като на едно приключение. Пътуване, което има своите прекрасни, но и трудни моменти. Всички преживявания, които имаме по този път, са важни за нашето развитие и това в общи линии формира положителната ми нагласа за нещата. По принцип съм голям приключенец и трудно стоя на едно място, затова имам нужда от движение. А креативността е това, което прави живота по-красив и по-интересен. Във всяка сфера е нужно да си креативен и аз се опитвам да си я поддържам в кондиция.

Какво е първото нещо, което правиш сутрин?

Имам си 5-минутен йога комплекс, с който се събуждам и раздвижвам.

Кафе или чай и по колко?

Все повече чай, но и едно хубаво кафе на ден за удоволствие.

Без какво не излизаш от вкъщи?

Без ключ, парфюм и телефон.

Каква искаше да станеш като малка?

Винаги съм искала да съм балерина и бях до 10-годишна възраст. След това претърпях травма и се наложи да спра. В следващия живот се надявам да ми се получи и да съм много, ама много добра балерина или хореограф като Пина Бауш :).

Ти си маркетинг директор на "Домейн Бойар". Кои са най-големите предимства на професията ти?

Много обичам работата си, а и виното. То ме вдъхновява, а и е доста интересен и динамичен бизнес. Бих казала, че в него има една особена магия, в която, когато се потопиш веднъж, е трудно да си тръгнеш от нея. Материята е такава, че те кара да пътуваш, да разширяваш сетивата си, да опознаваш света чрез вкусове и аромати, да се срещаш с много интересни хора, да създаваш, да четеш...

А най-големите предизвикателства?

Управлението на хора, на процеси и на отношенията между тях. Също така да отказваш по най-елегантния възможен начин.

Наскоро  "Домейн Бойар" пусна на пазара нова напитка за лятото -  "Фрутино". Разкажи ни повече за нея?

"Фрутино" е страхотна нова напитка - фюжън между вино и натурален сок от плодове. "Фрутино" е част от глобален световен тренд в областта на алкохолите, а именно - леки летни напитки на основата на различни алкохоли с леко алкохолно съдържание. Вече сме виждали тази тенденция във водките, бирите и други миксирани напитки, сега вече можем да се насладим на това усещане и във виното. Тоест, това сега е последният хит в света на напитките.

Като най-голям износител на българско вино за световните пазари, ние следваме всички най-нови тенденции и първи ги въвеждаме на нашия пазар.

"Фрутино" се предлага в три варианта – Шардоне с праскова и манго, Розе с ягода и малина, Мерло с малина и боровинка. Плодовете подчертават естествените аромати и вкус на всеки от сортовете вино и така се получава много хармонична и вкусна напитка.

Във "Фрутино" няма добавена захар, консерванти и оцветители. Само вино и натурален сок от плодовете. Това са едни изключително приятни, леки и пивки вина, с прекрасни плодови аромати и вкус, които са идеалният летен коктейл за плажа и горещите дни.. Сервират се добре охладени върху обилно количество кубчета лед. За да получите перфектния летен коктейл, може да добавите и малко сода, резенчета лимон и листа прясна мента. На плажа, на терасата, с приятели са просто гаранция за добро настроение. Разхлаждат и утоляват жаждата.

Кой вкус предпочиташ?

Лично моето "Фрутино" е Шардоне с праскова и манго.

С кого би изпила бутилка "Фрутино"?

С Ройшийн Мърфи :)

Какво най-много харесваш в себе си?

Това, че приключенията ме влекат много силно.

А какво би променила?

Темпото, бих се позабавила малко. Защото искам да имам повече време да наблюдавам детайлите на живота. Красотата е в детайлите...

3 неща, които обожаваш да правиш?

Да пия вино, да пътувам и да танцувам.

Как поддържаш страхотната си къдрава коса?

О, това е моята тайна, но да кажем с чудна смес от подхранващи помади и благоуханни масла. Нося си ги или си ги поръчвам от различни точки на света, затова когато тръгна на някъде, маслата за косата ми са 60% от багажа ми, а на връщане - 80%.

На какво не можеш да устоиш?

На предложение за пътуване.

Как релаксираш?

С пътувания, спорт и каране на сърф.

Имаш ли планове за лятото?

Да, за 4 пътувания.

Една жена трябва...

... да е позитивна, организирана и да вдъхновява....

 

 

Снимки: Славея Йорданова

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама