С дъх на канела: Опияняващите свещи на Ирина


С дъх на канела: Опияняващите свещи на Ирина

Домът е мястото, където всеки трябва да се чувства спокоен и защитен, да се разтовари след работния ден и да си почине. Свещите, особено ароматните, могат много бързо да внесат романтика и уют у дома, особено през хладните есенни и зимни дни. Затова днес ще ви запознаем с Ирина от Gancini Candles, която е овладяла изкуството на восъчните изделия до съвършенство. Вижте какво ни сподели тя за себе си и за своите вълшебни свещи.

Опиши се с 3 думи?

Ако бях една от своите свещи, щях да съм красива, ароматна и апетитна...

Кафе или чай и по колко?

Капучино с дъх на канела - по много. Обилно гарнирано с изкушаващи къпкейкове в различни цветове и аромати според сезона и настроението, м-м-м!

Каква искаше да станеш като малка?

Понякога си мисля, че в мен живеят няколко личности. Първата ми детска мечта беше свързана с любовта ми към животинките, исках да бъда ветеринарен лекар или да работя в зоопарк. По-късно се роди интересът ми към интериорния и графичния дизайн.

А каква стана?

В крайна сметка дизайнът победи.

Как и кога започна да се занимаваш със свещи?

Всичко започна преди няколко години. Исках да зарадвам скъп приятел с нещо истинско и оригинално, сътворено от моите ръце. Разтопих няколко свещи, избрах камъчета от личната си колекция, събрана от различни държави, и се залових за работа. Така този експеримент роди първата ми свещ и ми помогна да открия голямата си страст. Оттогава историята продължава.

Какви продукти използваш, за да създадеш една свещ?

Залагам на естествените материали като палмов восък и етерични масла. Освен красив и уханен, за мен е съществено продуктът, който предлагам, на първо място да бъде безвреден.

Колко време ти отнема? Кой е най-трудният детайл за оформяне?

В зависимост от това дали имам ясно изградена концепция или измислям нов модел и аромат – от няколко часа до няколко дни. „Сметаната” е най-голямото предизвикателство.

Кои са най-предпочитаните аромати за есента?

Ароматът на канела може би най-силно ухае на есен. Канелата носи усещания за топлина и уют. Какво по-есенно от аромата на току що приготвен сладкиш с ябълки и канела? Съчетана с цитруси пък, канелата успокоява съзнанието и зарежда със свежест и цветно настроение.

Колко важни според теб са свещите за уюта на един дом?

Точно както не мога да си представя една истински романтична вечеря без свещи, така не си представям и дома си. Бавно тлеещият пламък на една свещ и нежният й аромат без съмнение могат да внесат топлина и уют във всеки дом.

Пътят на светлината минава през…?

... пламъка на сърцето. Така както гори една свещ, светлината в нас понякога е тлееща, а друг път осветява всички и ни показва правилния път. В сърцето е разковничето. 

От какво се вдъхновяваш?

Обичам да правя сладкиши, ароматът на "нещо вкусно от детството” е моето вдъхновение.

Какво е за теб работата?

Удоволствие, игра, хоби.

А какво научи от своята?

Научих се да се забавлявам, с това което правя.

Как изглежда в твоите очи идеалната вечер?

Италианска вечеря на свещи с ароматно червено вино.

Твоят свят е…

Необятен, креативен, изпълнен с естествени аромати и любов.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама