Гимнастичката Стиляна Николова за златния медал: Винаги съм искала да чуя българския химн в моя чест (ВИДЕО)


Гимнастичката Стиляна Николова за златния медал: Винаги съм искала да чуя българския химн в моя чест (ВИДЕО)
Снимка: Българска федерация по художествена гимнастика

Стиляна Николова спечели златен медал на лента при девойките на Европейското първенство по художествена гимнастика в Киев и сребро на топка, като стана първата европейска шампионка за България от 25 години насам.

"Европейското в Украйна беше уникално, организацията беше страхотна, конкуренцията беше много силна, нищо че Русия не участваха, другите държави бяха много силни и подготвени, както и ние. Бяхме там 5 дни и беше много вълнуващо. Определено не отидох с нагласата за победа, отидох с нагласата да си изиграя композициите и се опитах да направя всичко възможно да ги покажа така както са", сподели Стиляна в интервю за нашите колеги от Actualno.com.

"Занимавам се с художествена гимнастика вече от 11 години, от малка винаги съм била борбена и съм искала да съм най-добрата, да съм номер 1 и сега това е сбъдната мечта", сподели Стиляна.

"Тази победа, нашите медали сме ги посветили на всички лекари в България и медицински лица, които помагат на хората, тъй като много хора от нашата федерация вече са преболедували този вирус и той е много коварен. Даже аз и моята съотборничка Ева Брезалиева сме го преболедували и знаем какво е. Аз не го изкарах тежко, като обикновен грип беше. Но разбира се повлия, защото 2 седмици са си 2 седмици, при нас и 2 дни влияят, обаче успяхме бързо да се върнем в кондиция. Искаме да благодарим на всички лекари и медицински лица, защото те рискуват своя живот, за да помогнат на другите хора."

"Много се зарадвах, когато станах първа, винаги съм искала да чуя българския химн, особено в моя чест и сълзите излязоха ей така, емоциите излязоха от мен, беше уникално, много се радвах. Много обичам България", категорична е тя.

"Гледам да не споделям мечтите си, за да се сбъднат. Но много бих искала да участвам на олимпиада, искам да вляза и в актьорско училище. Това ми е мечта от малка, не мога да гарантирам, че така ще се случи, но много бих искала."

Вижте едно откровено интервю на 15-годишната Стиляна извън залата за художествена гимнастика - един разговор за живота, спорта и мечтите.

Сподели с твоите приятели

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

На жените им е нужен повод, за да правят секс. На мъжете им трябва просто място.

Били Кристъл

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама