Месечен хороскоп за май 2019


Месечен хороскоп за май 2019
Снимка: iStock/Guliver

Овен

През този месец рискувате да попаднете в капана на апатията. Това ще ви спести някои усилия, но само за момента. Рискувате да пропуснете възможности и дори срокове, които ще ви е трудно да наваксате. Колкото и да ви е трудно, ще трябва да се напрегнете и да свършите каквото можете. Още в средата на месеца ще почувствате възвръщане на силите и ще се чудите как изобщо сте могли да изпаднете в подобно състояние. Това е време за наваксване, а за по-талантливите от вас и за печелене на по-предни позиции в бизнеса. В личен план нещата рискуват да се занемарят, но в третата декада от периода ще имате възможност да поправите нещата. Освен ако не решите, че ви е време да си починете от всякакъв вид страсти. В последните дни на месеца може да съжалите за това решение и да се почувствате много самотни.

Телец

Май е месец, в който да внесете ред във финансите си. Сега е подходящо време да планирате лятната си почивка. Помислете дали не искате нещо различно и по-близо до природата. Подобен вариант може да ви спести много средства, но обсъдете всичко със семейството си. В средата на периода може да преживеете изненадваща ситуация, свързана с работата си. Бъдете максимално добронамерени и не си печелете врагове. Наблюдавайте всичко случващо се с максимално спокойствие и мъдрост. Краят на месеца посветете на грижи за външността и здравето си. Нужно е да положите малко усилие, за да влезете в релси и да си наложите нови правила, които ще може да спазвате учудващо лесно.

Близнаци

Това е месец, в който да пестите силите си. Сега може да намалите темпото, като отбирате само важните задачи за изпълнение. Отдайте значимото на месеца и прекарвайте повече време навън и на слънце. По възможност без да се товарите с работа, но ако това не е възможно, носете само лист и химикалка. В средата на месеца ви очаква вълнуващо пътуване в приятна компания. Пригответе се за много щури емоции, изненади и незабравими моменти. В любовен план месецът обещава изключителни преживявания. Обвързаните представители на знака ще се радват на романтични жестове от страна на половинката си. Останалите може да имат неангажиращи приключения. Само не очаквайте всеки флирт да прерасне в любов, поне не веднага.

Рак

Това е месец на непредвидени промени. Ще искате да подредите нещата по ваш вкус, но в един момент може да се окаже, че сами ще се наслаждавате на хармонията си. През първите дни на месеца е добро време за атакуването на служебни върхове. Опитайте се да бетонирате вашите позиции. В средата на периода ще имате нужда от повече грижи за здравето си. Не пренебрегвайте основни правила за хигиена и здравословно хранене. Организмът ни има свойството да помни. В края на периода излизания с приятели може да ви дадат повече кураж и да разведрят настроението ви. Не пренебрегвайте молба за помощ от страна на родителите си. Периодът е подходящ за закупуването на техника и средства за придвижване.

Лъв

Този месец ще имате доста сериозни предизвикателства за преодоляване. Бъдете сигурни, че ще може да се справите с всички тях. Ако срещате трудности, то не е защото не можете, а сте загубили ваши стари добри навици. Сега е добър момент да си ги припомните и да не допускате повече подобна ситуация. Половинката ви ще ви бъде верен помощник в това начинание. Там ще трябва да се проявите и да поднесете някое извинение. В средата на месеца се пазете от измами, могат да ви направят интересно предложение за покупко-продажба на прекалено добри условия. В края на периода потърсете отдушник в ново занимание като спорт, йога или медитация. Не бъдете подозрителни към нещо, само защото не го познавате. Време е да помислите и за лятната си почивка.

Дева

През този месец не правете грандиозни планове с участието на други хора. Обстоятелствата не винаги зависят от нас и може да настъпят промени, които да ви натъжат. Сега е време да се научите да се радвате на малките неща, дори в кратките моменти има много вълшебство, което може да ни топли дълго време. В средата на май е добро време да се запишете на курс по език или занимание, което е по вкуса ви. С каквото и да се захванете, щом е за вашето развитие, значи ще има положителен ефект. В края на периода ще ви се иска повече романтика, но засега е рано да правите сериозни крачка към човека до вас, особено ако отскоро сте заедно. Припомняйте си по-често, че желанието е едно, но дали човекът до вас може да го осъществи, дали има съответните ресурси - е съвсем друго.

Везни

През този месец ще ви бъдат предоставени шансове да наредите живота си по ваш вкус. Ще са ви необходими повече кураж и гъвкавост от обикновено. Опитайте се да игнорирате максимално реакциите на околните, особено ако са от онези, от които искате да се дистанцирате. Възможно е да получите противоречиви сигнали и обещания за промяна. Положете се на опита и не възлагайте напразни надежди там, където са останали само пепелища. Средата на месеца ще ви предостави и възможност за професионално развитие или предложение за допълнителен доход. Помислете за това да имате достатъчно време за почивка и възстановяване на силите. В края на месеца не е удачно да се хвърляте във финансови операции. Напротив - опитайте се да спестите, колкото можете повече.

Скорпион

През този месец ще се наложи да се изправите срещу самите себе си и да си кажете честно какво харесвате и кое ви пречи да се развивате напред. Възможно е настоящето положение да ви устройва, но е добре да помислите дали след няколко седмици ще сте на същото мнение. Лятото е добро време за реализирането на идеите, които имате, затова сега е моментът да разчистите около себе си и да съставите своя план за действие. В личен план е възможно нахлуване във вашето пространство. Проявете интерес, но не допускайте прекрачване на граници. В средата на периода ще имате достатъчно време за забавления, но бъдете предпазливи. В края на месеца е добро време за активни действия, свързани с професионалното ви развитие.

Стрелец

През този месец посветете времето си на наблюдения и правенето на изводи. Не задълбавайте прекалено в анализи, за да не попаднете в капана на меланхолията. Майското слънце може да ви поведе по нови пътеки. Възползвайте се от това време, за да разнообразите възгледите си. Сега най-малко от всичко ще ви е полезна ролята на съдник. Бъдете толерантни, както към себе си, така и към останалите. В средата на месеца ще попаднете в нова компания. Не бъркайте интереса с ползата. Ако усетите различия, най-добре се оттеглете, докато е време. В края на месеца може да усетите прилив на енергия, която да ви насочи към интересно занимание. Не си поставяйте високи цели, а заложете на извличането на удоволствие от участието в процеса.

Козирог

През този месец си поставете кратки и ясни цели. Най-добре е те да бъдат част от веригата, която да ви изведе нагоре в професионално отношение. Колкото повече свършите сега, толкова по-свободни ще бъдете лятото, а най-хубавото е, че ще имате шанса да го прекарате по ваш вкус. В личен план нещата ще изискват напасване и компромиси. Няма да ви е трудно да се нагодите към партньора си. Замислете се какво толкова има да защитавате и дали не е по-добре да оставите щафетата на половинката си. В средата на периода може да си подарите кратка почивка със спа процедури. Времето е подходящо за спортуване навън, така че не мързелувайте и правете поне няколко дълги разходки вечер.

Водолей

Този месец ще ви предостави възможности за нови запознанства. Някои от тях може да ви бъдат полезни за вашето развитие. Сега е добро време за записване на курсове и развиване на уменията ви. Не се колебайте да си поставяте високи цели, независимо дали ще може да ги постигнете или не. Най-важно е участието ви, ако положите достатъчно усилия може да се радвате и на сладки плодове. В средата на месеца ви очаква романтично приключение. Всъщност от вас зависи дали ще участвате в него или ще го подминете. Каквото и да направите - все ще е правилното. В края на май помислете за почивката ви. Може да опитате нов начин за разпускане, като пътувате често и за кратко на различни места, вместо да се закотвяте за дълго време.

Риби

Предстои ви, може би най-активният месец през годината. Всичко, което правите сега е солидната основа на вашето близко бъдеще. Затова не пестете усилия и време, които да вложите в това, което правите. Ще е важно да бъдете по-гъвкави. Сега работното време ще е относително понятие. Може да ви се налага да будувате, но и да спите в необикновени часове, за да наваксате. При изострени ситуации запазете мълчание и действайте мъдро и с поглед в бъдещето. Преди да решите на дадена крачка или да кажете нещо, помислете няколко пъти какви може да са последиците от вашите действия. Не е нужно да създавате изкуствени приятелства, но със сигурност сега нямате нужда от врагове. Хладнокръвността ви ще е най-добрия ви приятел. Непременно намирайте време за себе си, за ваше лично време, изпълнено с изкуство и медитация.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Зодии


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама