Луиза Григорова скача без страх в "Диви и щастливи"


Луиза Григорова скача без страх в "Диви и щастливи"
Снимка: ПР

Луиза Григорова има зад гърба си успешна кариера като модел, но от 9 години напълно се е отдала на актьорството. И не съжалява. След като изгря в "Стъклен дом" тя се снима в "Дървото на живота", "Корпус за бързо реагиране 2: Ядрена заплаха", "Откраднат живот" и "Привличане". В момента 28-годишната актриса работи по нов кинопроект - "Диви и щастливи", в който си партнира с Яна Маринова, Александър Сано, Базил Ейденбенц, Дария Симеонова и Димо Алексиев. И докато чакаме да дойде ноември, когато се очаква лентата да бъде пусната по кината, си поговорихме с Луиза. За "Диви и щастливи", за работата с Яна и за поемането на рискове в живота, защото "съдбата помага на смелите".

Минаха 9 години, откакто дебютира в сериала "Стъклен дом". Коя беше Луиза тогава и коя е днес?

Да, сякаш е минала цяла вечност. Тогава мислех, че съм много голямо момиче, сега разбирам колко съм била малка всъщност. Имах някакво усещане, че светът се върти около мен и съм изключително важна за всички. Палех се като клечка кибрит. Сега вече съм доста по-самоосъзната, уравновесена, не съм така разпиляна, а напротив – целеустремена. Научих се на търпение... предполагам всичко онова, през което преминава всеки един млад човек.

Зад гърба си имаш роли в няколко хитови сериала и постановки, а в момента участваш в нов филм – "Диви и щастливи". Разкажи ни повече за сюжета и снимките?

"Диви и щастливи" е най-новото ни начинание. Като жанр, филмът ще е екшън-комедия с малко романтика, разбира се. Разказва се за силата на духа и вярата в себе си, за смелостта на две най-обикновени жени, които без да искат, влизат в обувките на национално издирвани престъпници, но до последно не се предават и нищо не сломява духа им. Става въпрос за онези моменти на пробуждане на човека, когато си казва "сега или никога" и скача без страх с главата надолу. До тук всичко звучи доста сериозно, но всъщност е разказано през множество забавни ситуации, в които попадат нашите героини с Яна Маринова. До момента това е най-прекрасният ми снимачен процес, срещнах се с истински професионалисти, целият екип на филма страшно много харесва това, което правим и атмосферата на терен е неописуема. Всички се усмихват, там са не за да работят, а за да направят нещо голямо, нещо, което ще остане завинаги. Когато работата върви по този начин, няма как да не даваш всичко от себе си.

Какво най-много харесваш в героинята си Мила?

Моята героиня Мила е доста сдържан човек. Беше ми трудно да свикна с тази мисъл, защото аз самата съм експресивна личност. Мила е писателка, романтик по душа, не псува и не употребява много обидни епитети, което се оказа доста трудно в ситуациите, в които попадат с нейната приятелка Боряна (Яна Маринова). Интересно ми е да я изследвам като характер, защото е много различна от мен. Оказва се, че намирам много дълбочини в Мила. Понякога, след като сме заснели нещо, продължавам да мисля и да се сещам още неща, които съм могла да добавя, но няма как да стане, когато вече нещо е заснето.

Във филма си партнираш с Яна Маринова, с която вече имате няколко общи проекта. Коя е Яна за теб – на снимачната площадка и извън нея?

С Яна се срещнахме на снимките на "Стъклен дом", когато тя игра моя майка, след това в "Привличане", където е класната ми ръководителка, а сега вече сме две най-добри приятелки в "Диви и щастливи". На снимачната площадка сме преминали през много и очевидно все повече се нагаждаме. Смея да твърдя, че доста взимаме една от друга, помагаме си и се допълваме. Много често спорим :). В живота, с времето, Яна се превърна в мой близък приятел. Вярваме в едни и същи неща, да, по различен начин си ги обясняваме, но целта е обща. Яна е много забавна и е много добър човек.

Преди време тя беше описала "Диви и щастливи" като филм за смелата жена, която не се страхува да рискува. Ти самата поемаш ли рискове, преследвайки мечтите си? И за какво всъщност мечтаеш?

Да, Мила и Боряна като че ли за първи път поемат някакъв по-сериозен риск и проявяват такава смелост. Това се дължи на обстоятелствата. Ако аз самата съм изправена пред тежки предизвикателства, предполагам бих рискувала, защото вярвам, че съдбата помага на смелите. От друга страна много пъти досега в живота си съм поемала рискове и съм губила, така че знам, че няма какво толкова да се обърка, просто трябва да се изправиш и да започнеш отначало. Това, което не бих сложила на карта обаче, е животът (във всеки смисъл) на близките ми. Мога да рискувам себе си хиляди пъти, но не и някой друг, който може да пострада.

Мечтая за много неща - да успеем да направим велики филми тук в България, които да останат в световната история на киното, които да печелят Оскари, които цял свят да гледа. Много вярвам, че Мартин Макариев е способен да направи такива филми. Мечтая си за един по-добър свят. Това зависи от нас хората, така че по-правилно е да кажа - мечтая си хората да станем по-добри, мечтая си да не унищожаваме океаните, да спрем глобалното затопляне, да спрем да се занимаваме със себе си, а да видим в какво сме превърнали планетата си. Мечтая си някой ден да изчезнат социалните мрежи и всички пак да си говорят... Такива неща.

Режисьор на филма е твоят съпруг – Мартин Макариев. Какво е да работиш с човека, когото обичаш?

Мартин е най-талантливият режисьор, който познавам. Убедена съм, че рано или късно той ще направи Оскаров филм. Неговият талант се простира много извън границите на България. Възхищавам му се. Той е човекът, който ми отвори очите за киното, който ми показа какво означава да си истински отдаден на това необятно изкуство. С него се работи много лесно, всички обичат да работят с Марто. Аз имам най-голямото предимство, защото ние говорим главно за кино, а сега и за филма, който снимаме. Аз отивам на терен абсолютно подготвена. Разбира се, имаме много спорове, даже се смеем, че не сме си повишавали тон за друго освен в спор за някой филм. От друга страна и много се слушаме, защото аз му имам пълно доверие, но и той много вярва на моята актьорска интуиция. В крайна сметка винаги стигаме до консенсус.

Той строг режисьор ли е?

За строг... не знам, аз не харесвам тази дума. Не мисля, че е строг, той е директен, сериозен в работата си, но и изключително забавен. Непрекъснато се смеем на терен.

След края на снимките имате ли планове за лятото?

Никога нямаме планове за лятото, каквото дойде - това.

Какъв е твоя свят и какво те прави истински щастлива?

Това, което имам сега, ме прави истински щастлива! Семейството ми е добре. Хората, които обичам, са добре. Имам цялата любов на света и снимам... Няма какво повече да поискам.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Не е чудо да имаш сто приятеля. Чудо е да имаш един, който да е на твоя страна, когато стотици са против теб.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама