Домашни средства за премахване на гъбички


Домашни средства за премахване на гъбички
Снимка: iStock/Guliver

Хората, които са страдали от някоя от многото разновидности на гъбичните инфекции, често ги определят като напаст Божия. Изключително лесно е да ги прихванеш, а справянето с тях е повече от трудоемко. Техните причините са микроскопични бактериални вредители. Обикновено са дрожди или дерматофити. Най-разпространените видове са тези по краката и в интимната област. Нерядко можете да ги срещнете и в устната кухина.

Първичните симптоматика обикновено включва сърбеж, парене, потъмняване на кожата или нокътната плоча в тази област, лющене или белене на дермата, както и характерната за всички видове неприятна миризма. За да ги прихванем, нивата на имунната ни система следва да са паднали значително, но това не е непременно задължително. Те виреят идеално в топла и влажна среда. Тъй като антибиотичното лечение често действа зле на тялото, по-долу следват и няколко натурални алтернативи за премахване на микозата.

Онихомикозата – къде най-често я прихващаме?

Не разчитайте единствено на скъпоструващите процедури по козметичните салони, за да поддържате маникюра си чист. Гъбичната инфекция може да засегне почти всяка една част от тялото, но нейното разпространение не познава граници. Повечето хора я прихващат, докато са на обществени места като бани, тоалетни, басейни, фитнес зали или носейки заразени чехли и пантофи на гости у приятели.

Не забравяйте, че този вид микотични зарази са изключително 6трудни за убиване. Антибиотичното лечение, предписвано от повечето медици, продължава с месеци и съсипва здравето на черния дроб, смъквайки междувременно естествените нива на имунитет. Затова и толкова много хора започнаха да се обръщат към алтернативните методи с натурални средства.

Един от способите, който получава положителни отзиви в клиентските мнения по форумите в Интернет, е спрейчето за пречистване на организма от гъбични инфекции Fresh Fingers. То съдържа изцяло органични извлечения от натурални съставки, сред които – клотримазол, прополис, комплекс от витамини и лимон.

Рисковете, които традиционните орални медикаменти за третиране на микоза крият, включват:

Появата на Кожни Обриви и Зачервени Участъци;

Псориазис;

Чернодробно Натравяне;

Антимикотичното Приложение на Водата за Уста:

Много хора не осъзнават, колко много от обикновените предмети и препарати в домакинството, като ябълковият оцет, например, могат да бъдат ползвани като добро противогъбично средство. Друг такъв пример е този с водата за плакнене на уста.

Причината за това се крие във факта, че повечето такива продукти съдържат големи дози от тимол и ментол – две съставки, които имат добри антибактериални и противовъзпалителни свойства. Киселинността им се счита за висока, но нивата и са безопасни за директно приложение върху кожата, където микозата най-често атакува.

Продукти от домакинството срещу микотични инфекции:

Нашият дом е нашата крепост. А в него често можем да открием точно това, което ни е нужно, за да облекчим симптомите на гъбичките по кожата. Винаги можем да приложим и други добри решения от типа на спрея за освежаване след онихомикотична инфекция Fresh Fingers. Натуралната му формула успя да облекчи мнозина и в България.

Нека обърнем по специфично внимание на рецептите от народната медицина, които успешно бихме могли да приложим и днес:

Масло от риган и зехтин: И двата продукта са известни като такива, които успяват да облекчат кожните раздразнения, възстановявайки структурата и текстурата на дермата. Те са също и мощни почистващи и противобактериални агенти. Сместа се приготвя с по 1 с.л. от двете съставки, които се разбъркват до получаването на хомогенна смес, а засегнатата област се третира по 2 пъти на ден.

Разтвор от лимонов сок и сода за хляб: И двете съставки имат свойството да проникват в дълбочина, дезинфекцирайки засегнатите части от тялото. Нужно е само да се смесят сока от 1 цял лимон и 1с.л. от содата за хляб. Разтворът се нанася върху засегнатата област и се оставя да седи 5 минути, след което се отмива с хладка вода. Може да бъде приложен и хидратиращ крем, за да не се изсуши прекомерно мястото.

Ябълков оцет: Ако добавите към тази естествена антибактериална съставка и 5 капки етерично масло от чаено дърво, то имате подръка чудесно почистващо и антимикотично средство.

Живейте природосъобразно!

Чистият живот, в който не подлагаме тялото си на излишни стресори и си даваме достатъчно време за почивка и отмора, така че да поддържаме високи нива на имунитета, винаги се отплаща. Старайте се да бъдете винаги една идея по-близо до природата и нейните богатства, за да се радвате на щастлив и свободен от микотични инфекции живот.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама