Минералната вода помага за детоксикация на тялото


Минералната вода помага за детоксикация на тялото
Снимка: iStock/Guliver

Изследванията показват, че пиенето на около 1 литър богата на силиций минерална вода всеки ден може да ускори премахването на токсичния алуминий от тялото чрез бъбреците. Алуминият е третият най-често срещан метал в околната среда и масово се използва при производството на продукти и домакински пособия, с които имаме досег ежедневно.

По данни на Центъра за контрол на заболяванията на САЩ, средностатистическият възрастен приема с храната си около 7-9 мг алуминий дневно. Само около 1% от алуминия, който поглъщаме през устата, се абсорбира в тялото – останалата част се придвижва извън него от храносмилателния тракт, при условие, че той функционира добре. Доказано е, че хроничното въздействие на алуминия е фактор при много неврологични заболявания, включително деменция, аутизъм, Алцхаймер и болестта на Паркинсон.

Минералната вода, богата на метасилициева киселина, може да спомогне за извеждането на токсините от тялото и да подобри общото ни здравословно състояние. Всяка минерална вода има специфичен състав и компоненти, които взаимно се допълват, за да създадат уникалния й вкус. Най-често това са калций, натрий, магнезий, хидрогенкарбонат, сулфат, флуорид, като може да има и съдържание на силиций, желязо или манган.

ПРИЗНАЦИТЕ, ЧЕ ТРЯБВА ДА ПИЕТЕ ПОВЕЧЕ ВОДА ТУК!

"Силицият е структурен елемент, който е отговорен за метаболитните процеси в тялото. Той има уникалната способност да улавя и извежда от организма вредните вещества, а също така спомага за здравината и еластичността на тъканите, мозъчните функции и състоянието на нервната система. Силицият играе също така важна роля за поддържането на силен имунитет" – коментира д-р Владислав Младенов, уролог в УМБАЛ "Александровска" в София.

За да се подпомогне детоксикацията на тялото е най-добре да се пие вода, богата на силиций. Така се задейства изхвърлянето на токсините и се увеличава устойчивостта на тялото на външни фактори като замърсяване, стрес, прах и др.

Натуралната минерална вода е естествено богата на важни за тялото елементи. Редовният й прием елиминира нуждата от прием на допълнителни таблетки и витамини, тъй като важните за организма соли и минерали могат да се набавят чрез водата. Тя е натурален продукт, който се отличава с чистотата на своя произход. Минералните води идват от дълбок подземен водоизточник и не подлежат на замърсяване от индустриалната дейност, а процесът на тяхното формиране продължава векове наред.

За разлика от другите видове води, като например трапезната или дестилираната, минералната води носи добавена стойност. Тя е богата на полезни соли и минерали, а също така спомага за поддържането на алкалния баланс в тялото, за правилното функциониране на отделителната и храносмислателната система, а също така за доброто ни здраве и дълголетие.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

"Не мога" не е решение.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама