Пласидо Доминго е обвинен в сексуален тормоз


Пласидо Доминго е обвинен в сексуален тормоз
Снимка: Getty Images/Guliver

Няколко жени обвиниха испанския оперен певец Пласидо Доминго в сексуално посегателство, предаде "Асошиейтед прес", цитирана от "РИА Новости".

Според агенцията, Доминго се е опитал да принуди жените да правят секс с него в замяна на обещания за получаване на определени роли и "ги е наказвал професионално, когато му е било отказвано".

Осем певици и един танцьор разкриха пред агенцията, че са били тормозени сексуално от Доминго в различни периоди на 80-те години. Осемте жени поискали да останат анонимни, обяснявайки го със страха, че все още работят в тази област или се притесняват от негативна обществена реакция. Певицата Патриша Улф си позволила да разкрие името си. Друга жена заявила заяви, че певецът й е правил "непристойни предложения", които я карали да се чувства некомфортно.

"Асошиейтед прес" е интервюирала близо 30 певци, танцьори, музиканти и други театрални служители, които заявили, че са били свидетели на неподходящо сексуално поведение от страна на Доминго.

Според агенцията, Доминго отрича всички твърдения. "Това са обвинения от неназовани личности, които се коренят в събития отпреди 30 години, предизвикват дълбока загриженост и са неверни в този вид, в който са представени", каза той.

"Боли ме да чуя, че съм разстроил някого или съм го накарал да се чувства некомфортно - независимо колко отдавна е било, въпреки най-добрите ми намерения. Убеден съм, че всичките ми взаимодействия и връзки винаги са били добре приети и са били по взаимно съгласие. Онези, които ме познават и които са работили с мен, знаят, че не съм от този тип човек, който умишлено би навредил, обидил или смутил някого", каза певецът.

"Това ме кара да осъзная, че правилата и стандартите, по които ни оценяват днес, са различни от тези, които съществуваха преди. За мен е чест да имам повече от 50 години оперна кариера и преценявам себе си в съответствие с най-високите стандарти“, добави Доминго.

Агенцията отбелязва, че нито една от жените не е могла да предостави веществени доказателства. Разследването на "Асошиейтед прес" се основава на устни показания.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама