Край на сагата: Прекратиха делото срещу Шакира за данъчни измами


Край на сагата: Прекратиха делото срещу Шакира за данъчни измами
Снимка: Getty Images

Спокойно можем да кажем, че Шакира от години играе "на котка и мишка" с испанската данъчна система. Ето, че изкусителната колумбийка най-накрая може да си отдъхне.

Испанската прокуратура обяви в сряда, че е поискала прекратяване на производството за данъчни измами срещу певицата Шакира, съобщи АФП.

Световноизвестната изпълнителка успя срещу голяма глоба да избегне съдебен процес в отделна процедура в края на миналата година.

Вижте още: Жената на Иво Аръков с кошмарен разказ от спешно отделение (СНИМКА)

Как се стигна до развръзката?

„Прокуратурата смята, че няма достатъчно улики за наказателно преследване срещу колумбийската изпълнителка за данъчни измами от 2018 г.", се посочва в прессъобщението на обвинението.

Съд в Барселона обяви през юли началото на тази процедура срещу Шакира, заподозряна, че е използвала офшорни компании, за да избегне плащането на пълния си данък върху доходите и богатството през споменатата година.

През следващия месец певицата плати 6,6 милиона евро в съда, за да покаже желанието си да уреди спорните въпроси с данъчните власти на Испания. Тази сума включваше, освен дължимото към данъчните, и лихва за забавяне и такси за узаконяване.

В друг случай на данъчна измама за годините 2012, 2013 и 2014 г. Шакира беше призована в съда през ноември, но сключи споразумение в последния момент с прокуратурата, като по този начин избегна съдебен процес. 

Като цяло Шакира е платила до този момент 17,45 милиона евро на испанските власти, за да уреди данъчните си проблеми.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама