Какво жените трябва да знаят за чувствата на мъжете, според един мъж


Какво жените трябва да знаят за чувствата на мъжете, според един мъж
Снимка: iStock

Някои хора смятат, че мъжете нямат чувства, не искат да споделят и не желаят да слушат. Но това не е вярно. Ето какво се случва с господата, когато става въпрос за чувства. Ще ви покажем и как можете да използвате това знание, за да изградите солидна основа за сигурна, дълготрайна връзка.

Какво трябва да знаят жените за начина, по който мъжете изпитват емоции

1. Много мъже не се чувстват така, както вие

Някои хора смятат, че мъжете функционират като жени, когато става въпрос за чувства. Но истината е, че на мъжете им е много по-трудно да обработват и да се справят с чувствата. Те просто не са научени как да бъдат добри в това. Освен това нямат същата система за емоционална подкрепа, която имат много жени, което обяснява защо бягат в неща като работа, спорт и телевизия.

Ако можете да разберете това и да се научите да работите с тях, вместо срещу тях, вече получавате огромно предимство, когато става дума за мъже и връзки. Друго нещо, което трябва да запомните е, че те искат да поправят нещата. И се разочароват, когато не могат.

Вижте още: 7 женски навика, които мъжете намират за изключително досадни

2. Той изпитва натиск да поправи чувствата ви

Разбира се, вие искате мъжът да признае и задоволи вашите чувства и желания. Мястото на мъжа в една връзка е да бъде добър партньор, да се грижи за вас, да слуша, да бъде страхотен любовник, да се свързва, да бъде лоялен и да споделя. Но когато изисквате той да задоволи емоционалните ви нужди, защото разчитате на него поради страховете, разочарованията и несигурността си, вие и двама подлагате на разочарование. Никоя връзка не може да задоволи всичките ви емоционални нужди. Взаимоотношенията трябва да са за растеж, а не за това да станете зависими от някой друг, който отговаря на вашите емоционални нужди, когато пожелаете.

3. Той се нуждае от вас да поемете водеща роля в положителната комуникация

Сега, когато знаете, че сте много по-умели в усещането и споделянето им, използвайте това знание, за да създадете подкрепяща среда за добра комуникация с вашия мъж. Kак? Първо, винаги се опитвайте да идвате от място на състрадание и разбиране. Знаeм, че това е трудно да се направи, но помислете за това - получавате това, което давате. Ще стигнете по-далеч с мъж, когато подходите към взаимодействието си с него по този начин. Разберете, че той не възприема чувствата и общуването така, както вие.

Вместо да подхождате към разговор, мислейки, че той е направил нещо нарочно или че е безчувствен, насочете съзнанието си към мисълта, че той се нуждае от помощ, за да разбере откъде идвате. След това комуникирайте от това място. Вместо да кажете: "Писна ми, че никога не искаш да излизаш с приятелите ми". Опитайте положителна настройка като: "Знаеш, че искам и двамата да се чувстваме щастливи в тази връзка и винаги искам да бъда честна с теб. Забелязвам, че не правим много неща с приятелите ми и аз бих искал да те опознаят по-добре, как мислиш, че можем да накараме това да работи и за двама ни?" Когато говорите с човек с положителна настройка като този, вие го насочвате да види, че не искате да се карате, а да оправите нещата.

Вижте още: Понякога любовта няма да изглежда така, както сте си мислили

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Облечени от глава до пети в любов. И това е единствената марка, която никога не излиза от мода.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама