10 супер добри трика за почистване, които трябва да знаете


10 супер добри трика за почистване, които трябва да знаете
Снимка: iStock

В тази статия ще ви разкажем за някои трикове за почистване, които са изпробвани и знаем със сигурност, че работят.

1. Намажете потъмнелите прибори от неръждаема стомана с оцет

Ако откриете, че съдовете ви от неръждаема стомана са потъмнели с годините, просто ги напръскайте или накиснете в смес от 1 чаша гореща вода и 1/4 чаша оцет за около час. След това ги изплакнете с обикновена вода и вижте блясъка!

2. Отпушете и дълбоко почистете душ слушалката с оцет

Ако главата на вашия душ е запушена, изсипете чаша топла вода в найлонов плик и една супена лъжица оцет. Поставете главата на душа си в него и го завържете с ластик. Оставете да престои един час и след това извадете.

Вижте още: Всяка домакиня трябва да пробва този ТРИК, с който фурната ще заблести

3. Поставете ароматизирана памучна топка в кофата за боклук, за да се отървете от миризмата

Кофата ви за боклук често мирише и е доста очевидно защо е така, защото е боклук! Е, можете да напръскате няколко капки от всяко етерично масло по ваш избор върху памучна топка и да я поставите на дъното на кофата за боклук и това ще ви помогне да прикриете лошата миризма.

4. Използвайте течност за миене на съдове, за да отпушите канала си

Ако установите, че каналът ви е запушен, това може да се дължи на натрупване на масло и нечистотии, които са се събрали. Така че можете да изсипете малко сода за хляб, последвана от течност за миене на съдове, да я оставите за 30 минути и след това да пуснете малко гореща вода в канала. Утайката в крайна сметка ще се "разхлаби" и канализацията ви ще се отпуши.

5. Почистете замърсените дрехи с тебешир

Понякога, когато ядем и пием, частици храна падат върху дрехите ни и те незабавно се оцветяват. Е, винаги дръжте тебешир под ръка в кухнята си и незабавно намажете с него петното. Тебеширът ще ви помогне да абсорбирате петното и да се отървете от него за нула време.

Вижте още: С тази почистваща смес всеки под ще блесне от чистота

6. Почистете блендер

За дълбоко почистване на буркана на блендер, изсипете 1/2 чаша оцет с 2 чаени лъжички препарат за миене на съдове, напълнете останалото с топла вода. Оставете това да престои няколко часа или цяла нощ. Изплакнете и се насладете отново на своя кристално чист блендер.

7. Използвайте таблетка за съдомиялна машина, за да почистите фурната си

В купа с топла вода добавете таблетката си за съдомиялна машина и я оставете да се разреди. След това, след като се превърне в течност, потопете кухненската си кърпа във водата, изстискайте и използвайте тази кърпа, за да почистите вътрешността на фурната си, за да се отървете от нечистотии.

Вижте още: 7 трика за почистване на баня, за да не се налага да търкате с часове

8. Отървете се от кафените петна от чаши с помощта на паста от сода за хляб

С течение на времето чашите за кафе се зацапват и е трудно да премахнете упоритите кафени петна. Е, направете паста от сода за хляб с малко вода и с тази смес натъркайте вътрешността на чашите. Ще се изненадате от резултата.

9. Използвайте брашно, за да полирате вашата мивка от неръждаема стомана

Мивката е едно от най-използваните неща във вашия дом и е склонна към лесно замърсяване. Просто намокрете мивката си и я поръсете с малко брашно и я оставете да престои 10 минути. След това с помощта на четка изтъркайте брашното и след това измийте с топла вода.

10. Отървете се от мухъла

В спрей бутилка добавете 1 чаена лъжичка масло от чаено дърво към 1 чаена чаша вода. Напръскайте разтвора върху мухлясалата повърхност. Няма нужда да го избърсвате или изплаквате, тъй като чаеното дърво ще седи на повърхността, за да убие мухъла и да предотврати по-нататъшно разпространение.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Никога не преставай да се усмихваш, дори когато ти е тъжно, някой може да се влюби в усмивката ти.

Маркес

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама