7 трика за почистване на баня, за да не се налага да търкате с часове


7 трика за почистване на баня, за да не се налага да търкате с часове
Снимка: iStock

Вместо да губите часове в почистване на банята, можете да го направите за 10-15 минути. Просто трябва да знаете няколко малки трика и, добри новини, вече имате повечето от нещата, които могат да накарат банята ви да блести като диамант.

1. Използвайте масло от чаено дърво

Маслото от чаено дърво има множество предимства, но най-важното е, че има антибактериални и противогъбични свойства. Ето защо използването му в банята е страхотна идея. Добавете малко масло от чаено дърво към содата за хляб и почистете добре мивката си. Маслото лесно отстранява мухъл и бактерии и връща предишния блясък на вашата мивка.

2. Използвайте пяна за бръснене за почистване на огледала

За да предотвратите замъгляването на огледалата след душ, просто нанесете върху тях малко пяна за бръснене. Оставете за 1 минута и избършете със суха кърпа. Освен това работи чудесно за защита на вашите огледала от пръстови отпечатъци.

Вижте още: Това е тайната на опитните домакини за бели като сняг фуги

3. Използвайте оцет за почистване на плочки

Можете лесно да се отървете от жълтите плочки, без да използвате скъпи продукти. Просто използвайте оцет, тъй като той служи като мощно естествено почистващо средство. Смесете 1/2 чаша ябълков оцет с топла вода. Изтъркайте старателно плочките. Все пак внимавайте и не почиствайте мрамора с него, в противен случай киселината ще го повреди.

4. Използвайте вестници, за да избършете стъклените душ врати

Ако нямате микрофибърна кърпа под ръка, можете да използвате вестници. Не оставя след себе си влакна, освен това изтрива добре. Можете също така да комбинирате вестници с оцет, за да получите безупречни прозорци.

Вижте още: Този трик с тоалетната хартия може да освежи цялата ви баня

5. Използвайте паста за зъби, за да премахнете остатъците от сапун

Нанесете малко паста за зъби върху гъба и изтъркайте старателно, за да премахнете натрупания сапун. Може да се използва и за полиране на кранове. Втрийте с кърпа и след това изплакнете с вода. Обикновено работи на всякакъв вид хром. Не прилагайте този трик твърде често, тъй като абразивите на пастата за зъби може да износят покритието.

6. Използвайте бебешко масло за блясък

Поставете малко масло върху кърпа и натрийте с нея арматурите, душовете и дори тоалетната си чиния. По този начин ще им придадете хубав блясък и ще се отървете от пръстови отпечатъци.

7. Дръжте солница със сода за хляб близо до тоалетната

Просто поръсете малко сода за хляб в тоалетната чиния, преди да я използвате. Това ще намали необходимостта от често почистване на тоалетната чиния. Нещо повече, можете да го използвате и за отпушване на тоалетната. Смесете 1 чаша сода за хляб и 2 чаши оцет, излейте в тоалетната и след 30 минути ще се отпуши.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама