Това е тайната на опитните домакини за бели като сняг фуги


Това е тайната на опитните домакини за бели като сняг фуги
Снимка: iStock

Кое е най-омразното нещо на всяка жена? Не може да сме сигурни, но търкането на фурната и фугите в банята влизат в топ 3! Днес ще обърнем внимание на второто. 

Как можем да постигнем фуги, бели като сняг, без да трябва да влизаме с противогаз и литър белина в банята? Тайната е в някои евтини и достъпни съставки – паста за зъби, сода, амоняк, лимонов сок.

Вижте още: Неочаквано: Ето какво ще се случи, ако полеете орхидеите с чеснова вода

Пастата за зъби е един от най-ефективните продукти в това отношение. Продуктът се нанася върху фугите, оставя се за 5-10 минути и след това се отстранява с четка или гъба с тел.

Содата бикарбонат е друг много ефективен метод. Тя трябва да се разреди с малко количество вода, за да придобие кремообразна текстура. Нанесете състава върху желаните повърхности, оставете за 15-20 минути и отстранете.

Друг вариант е сода за хляб + водороден прекис. Пропорция: 4:1 (4 части сода за хляб, 1 част водороден прекис). За да увеличите почистващите свойства на състава, можете да добавите към него малко течност за миене на съдове. Препаратът ще помогне за премахване на упорити мазнини от кухнята. Тази смес ще премахне мазни петна, тъмни петна и неприятни миризми.

Предимството на тези методи е, че те са абсолютно безопасни за здравето и същевременно са изключително ефективни.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама