5 скрити опасности в банята, които НЕ трябва да пренебрегвате


5 скрити опасности в банята, които НЕ трябва да пренебрегвате
Снимка: iStock

Ще се съгласите, че банята, редом с кухнята, е най-важното пространство във всеки дом, без значение дали става дума за строго утилитарно пространство, или за изкусно декориран оазис, където можете да се отпуснете след дълъг ден. Колкото и да търкате, има някои неща, които ви "саботират". Ето кои са 5-те най-често срещани скрити опасности в мокрите помещения.

1. Играчките за баня

Веселите гумени патенца, с които вероятно забавлявате вашето дете по време на къпане, могат да се окажат пълни с плесен и мухъл. Играчките за вана задържат вода, дори след като са изцедени и прибрани на сухо място. Затова е добре да дезинфекцирате целия арсенал веднъж седмично.

2. Мухъл

Плесента може да се окаже голям проблем за хората с респираторни заболявания, но „черният” мухъл, който се образува между фугите, застрашава здравето на цялото ви семейство. Уверете се, че проверявате добре след всяко къпане.

Вижте още: Барби декор: Как да внесете тренда у дома (СНИМКИ и ВИДЕО)

3. Общи кърпи

Намаляването на прането е атрактивна перспектива, но удобството бледнее пред опасността от споделянето на кърпи, били те и само за ръце. Хиляди микроби и дрожди намират свое „убежище” в топлата и влажна кърпа и така разпространяват инфекции в цялото семейство.

4. Пусната тоалетна чиния

Една от вечните драми между силния и нежния пол е за вдигнатия капак на тоалетната чиния. Всъщност, от здравословна гледна точка, е най-добре, ако тоалетната чиния е вдигната, особено при пускане на водата. По този начин предпазвате седалката от пръските, които могат да пренасят e.coli и други бактерии.

5. Подвижният душ

Може би си мислите, че душът е чист, защото в крайна сметка от него тече същата чиста вода, с която миете собственото си тяло. Грешка! Всъщност, душовете могат да приютят мухъл, плесен и бактерии, така че е хубаво да го почиствате редовно.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Не можеш да имаш всичко. Къде ще го сложиш?

Ан Ландърс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама