5 начина да обновите кухнята си, без да я ремонтирате


5 начина да обновите кухнята си, без да я ремонтирате
Снимка: iStock

Повечето от нас вярват, че нашите кухни са сърцата на домовете ни - и затова те са една от най-вълнуващите стаи за ремонт. Но за да освежите облика на кухнята не е нужно пълно преустройство - преди да започнете да събаряте стени или да сменяте плотове, помислете за многото начини, по които можете да обновите това пространство, без да разбивате генерално. Прости промени като добавяне на нов слой боя или лесни проекти тип „Направи си сам“ могат да превърнат вашата кухня в свежо място за събиране, в което се чувствате наистина добре.

Вижте още: 6 растения, които ще държат паяците далеч

1. Закачете произведения на изкуството

Произведенията на изкуството могат да се появят във вашата всекидневна или трапезария, но обмисляли ли сте някога да ги добавите в кухнята си? Това е чудесен начин да добавите цвят и текстура към пространството. Ако имате голямо, празно пространство на стената, може да подредите мини галерия от отпечатъци, фотографии и картини. Ако вашата кухня е изчистена и елегантна, една голяма снимка в чиста черна или бяла рамка би била идеалното допълнение.

2. Сменете дръжките на шкафовете

Смяната на тези елементи е лесен, но ефективен начин да подобрите външния вид на вашата кухня. Помислете за материали като полиран месинг или полиран никел за луксозен и вечен щрих или изберете матово черно за модерна и елегантна естетика. Тези малки детайли могат да окажат значително въздействие, добавяйки нотка на изтънченост към дизайна на вашата кухня.

3. Променете своето осветление

Помислете за добавяне на специално и акцентно осветление за по-изискан външен вид. За акцентно осветление не е лоша идея да включите осветление под шкафа, за да покажете декоративни елементи или архитектурни детайли. Осветлението за работа е от съществено значение за зони като плотове и мивка, така че помислете за инсталиране на регулируеми LED светлини за вграждане или висящи осветителни тела.

4. Боядисайте вашите шкафове

Боядисването на вашите шкафове е лесен начин да издигнете скучната кухня. Ако имате остарели шкафове, но не сте готови за пълно преустройство, боядисването им е лесен и сравнително евтин начин да актуализирате външния вид и стила.

5. Актуализирайте своята мивка

Разбира се, не е необходимо да сменяте цялата си мивка, за да постигнете по-елегантен външен вид – просто сменете крана си с нещо ново. Смяната на полиран никел с матово черно или златно ще издигне външния вид и ще пренесе стила на кухнята ви в съвременен стил.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама