6 растения, които ще държат паяците далеч от дома ви


6 растения, които ще държат паяците далеч от дома ви
Снимка: iStock

Паяците се срещат във всеки регион на света и съжителстват с хората от векове. Въпреки че домашните паяци не представляват заплаха за човешкото здраве, тяхното присъствие може да бъде обезпокоително и проблематично за тези, които имат страх от тях. Вътрешната среда осигурява перфектните условия за размножаване на тези животни, поради което е важно да намерите начин да ги отблъснете. Тези 6 растения ще ви помогнат за тази цел.

1. Мента

Ментата е популярен и мощен репелент срещу насекоми, който мирише прекрасно. Също така има и други приложения, затова е супер идея да си я засадите вкъщи.

2. Лавандула

Традиционно лавандулата присъства в градините на много хора. Освен че има доказани ползи за здравето, билката е ефективен начин да прогоните и паяците.

Вижте още: 6 ефективни начина да отблъснете комарите

3. Босилек

Босилекът е една от най-популярните подправки, известна не само със силния си аромат, но и с терапевтичните си свойства. Ако искате да се отървете от паяците, предлагаме ви да си купите босилек.

Растения, пазещи от други вредители

Известно е, че паяците ядат насекоми, така че се съсредоточете върху това да направите другите буболечки по-малко привлекателни като храна за тях. Когато им свърши храната, която харесват (насекоми), в крайна сметка сами ще си тръгнат.

4. Цитронела

От години цитронелата се използва за прогонване на комари. Приятният ѝ аромат на лимон я прави добър репелент срещу насекоми, което означава, че е по-малко вероятно те да влязат в дома ви и да станат мишена за паяците.

Вижте още: 5 билки, които всяка жена трябва да има у дома

5. Маточина

Тя често се използва за направата на чай и успокояващи продукти, но има и други полезни приложения - за предпазване от плодови мухи, например.

6. Хризантема

Установено е, че хризантемите са естествен репелент срещу насекоми. Дръжте ги добре напоени, но не ги поставяйте на прекалено слънчево място или ще спрат да цъфтят.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Няма нищо благородно в това да бъдеш по-високо от другия. Истинско благородство има тогава, когато човек застава над предишното си Аз.

Ърнест Хемингуей

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама