4 тенденции в кухнята, които никога няма да излязат от мода


4 тенденции в кухнята, които никога няма да излязат от мода
Снимка: iStock

Вашата кухня несъмнено е едно от най-използваните пространства в целия ви дом. Това е гореща точка за събиране, когато каните приятели и любими хора, място за създаване на спомени със семейството и „отдушник“, където можете да се отърсите от стресовите фактори и да се съсредоточите върху нещо друго – било то месене, разбъркване или чистене. Имайки предвид всичко това, важно е да балансирате усещането за гостоприемна топлина и изключителна функционалност, когато правите избор на дизайн.

Вижте още: Тенденции при цветовете за кухня за 2023

Може би обмисляте цялостен ремонт или просто ви се върти в главата идеята за бързо обновяване, за да вдъхнете нов живот на вашето пространство за готвене. Докато полагате основата за предстоящи планове, помислете кои кухненски „тенденции“ са по-подходящи да издържат изпитанието на времето и кои няма да просъществуват особено дълго. Ето тези трендове са вечна класика, която няма да излезе от мода!

Бели кухни с текстура и топлина

Ако обновявате цветовата палитра на вашата кухня, помислете за кремаво бяла схема. През последните 15 години бялата кухня се доказа като доайен, защото е свежа, изчистена и ви дава гъвкавост да промените своя декор или обзавеждане, за да създадете нов облик, без да се налага да обновявате из основи вашата кухня.

Въпреки това, бялата кухня може лесно да се разчете като тежка или стерилна, така че е изключително важно да се включат цвят и мекота чрез други елементи - дърво и тухли, за да балансират прохладата на бялото. По-ярки цветове и текстури, постигнати чрез осветителни тела, гръб и уреди, също могат да придадат усещане за внимателно измерение.

Меки, приглушени цветови палитри

За тези, които предпочитат повече цвят, опитайте да се насочите към меки и невнушителни нюанси. Изборът на драматичен нюанс или крещящ тапет може да е визуално красив, но рискувате да ремонтирате отново след 5 години или по-малко.

Използването на класически, неутрални цветове е чудесен начин да гарантирате, че вашата кухня никога няма да излезе от мода. Бялото, черното, кафявото и сивото са исторически интегрирани както в традиционния, така и в съвременния дизайн, доказвайки, че тези цветове са универсални.

Набраздени детайли

Набраздените детайли, фина техника на вертикални ивици, превзеха дизайнерската индустрия през последните години, появявайки се навсякъде - от камините до кантовете на шкафовете. Въпреки че може да изглеждат фини и почти невзрачни, набраздените детайли са красив, модерен начин да направите изявление във вашата кухня. Те ще останат в тенденция и ще запазят стойността си за години напред, когато новите дизайнерски тенденции идват и си отиват.

Кварцитни плотове

Имате много възможности, когато става въпрос за кухненски плотове – мрамор, месарски блок, бетон и смола – но задължително обърнете внимание и на кварцит. Не само, че кварцитните плотове ще издържат изпитанието на времето от гледна точка на дизайна, но са по-функционални и издръжливи. Кварцитът поддържа класическия вид на мрамора, но може да издържи на изпитанията и премеждията на работеща кухня.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама