5 тенденции при баните, които са демоде през 2023


5 тенденции при баните, които са демоде през 2023
Снимка: iStock

Баните са едновременно стая, в която можете да запалите свещ и да се отърсите от деня, но и практическо пространство за приготвяне, гримиране и къпане на децата. Естетично казано, баните трябва да се чувстват приветливи, спокойни и функционални.

И докато всеки има свое собствено чувство за стил - включително цветни палитри или уникални функции, които подобряват цялостното преживяване в банята - определени дизайнерски тела и мотиви са „надживели“ времето си. Ето кои са остарелите тенденции в банята, които ще бъдат пенсионирани през 2023.

Вижте още: 4 цвята боя, които вдигат цената на всеки имот

Изцяло бял декор

Изцяло бялата тенденция на банята беше заложена с идеята, че крещящо бяло се равнява на скърцащо чисто. Недостатъкът на цялото това бяло? Изисква бдително, експертно ниво на поддръжка, защото наистина може да изглежда мръсно, студено и не особено приветливо.

Ако харесвате този неутрален, чист вид, опитайте да включите земни тонове и текстури, което може да осигури усещане за комфорт.

Големи вани

Големите вани правят смело изявление в банята, но те заемат критична площ. Освен това е неустойчив и скъп вариант по отношение на консумацията на вода.

Ако искате да превърнете ваната си във фокусна точка, опитайте традиционна вана в матово черно или бяло с красиви елементи като златни крачета, кранчета или просто добавете изящен тапет на стената отзад.

Мебели с орнаменти

Освен ако нямате исторически дом, мебелите с орнаменти в банята изглеждат доста демоде.

Стъклени паравани за душ

Параваните са сравнително нова тенденция в банята, която започна с добри намерения - изглежда елегантно, когато е направено в правилната зона. Да, това предлага предимства, като по-лесен достъп, но хората забравят, че наличието на линеен дренаж води до други проблеми.

Тавани с дървени греди

Дървените греди и тавани добавят уютна, земна топлина, но те не са практическият избор за баня. Дървото обича да абсорбира влагата, което го кара да се подува и да размножава плесен. Ако чувствате, че имате нужда от дървен елемент в банята си, опитайте пейка от тик под душа. Той предлага домашно спа усещане и осигурява пространство за вашите основни неща за душ, като луфа, сапун и четки. Тиковата дървесина също е водоустойчива.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама
Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама