5 тенденции при баните, които са демоде през 2023


5 тенденции при баните, които са демоде през 2023
Снимка: iStock

Баните са едновременно стая, в която можете да запалите свещ и да се отърсите от деня, но и практическо пространство за приготвяне, гримиране и къпане на децата. Естетично казано, баните трябва да се чувстват приветливи, спокойни и функционални.

И докато всеки има свое собствено чувство за стил - включително цветни палитри или уникални функции, които подобряват цялостното преживяване в банята - определени дизайнерски тела и мотиви са „надживели“ времето си. Ето кои са остарелите тенденции в банята, които ще бъдат пенсионирани през 2023.

Вижте още: 4 цвята боя, които вдигат цената на всеки имот

Изцяло бял декор

Изцяло бялата тенденция на банята беше заложена с идеята, че крещящо бяло се равнява на скърцащо чисто. Недостатъкът на цялото това бяло? Изисква бдително, експертно ниво на поддръжка, защото наистина може да изглежда мръсно, студено и не особено приветливо.

Ако харесвате този неутрален, чист вид, опитайте да включите земни тонове и текстури, което може да осигури усещане за комфорт.

Големи вани

Големите вани правят смело изявление в банята, но те заемат критична площ. Освен това е неустойчив и скъп вариант по отношение на консумацията на вода.

Ако искате да превърнете ваната си във фокусна точка, опитайте традиционна вана в матово черно или бяло с красиви елементи като златни крачета, кранчета или просто добавете изящен тапет на стената отзад.

Мебели с орнаменти

Освен ако нямате исторически дом, мебелите с орнаменти в банята изглеждат доста демоде.

Стъклени паравани за душ

Параваните са сравнително нова тенденция в банята, която започна с добри намерения - изглежда елегантно, когато е направено в правилната зона. Да, това предлага предимства, като по-лесен достъп, но хората забравят, че наличието на линеен дренаж води до други проблеми.

Тавани с дървени греди

Дървените греди и тавани добавят уютна, земна топлина, но те не са практическият избор за баня. Дървото обича да абсорбира влагата, което го кара да се подува и да размножава плесен. Ако чувствате, че имате нужда от дървен елемент в банята си, опитайте пейка от тик под душа. Той предлага домашно спа усещане и осигурява пространство за вашите основни неща за душ, като луфа, сапун и четки. Тиковата дървесина също е водоустойчива.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама