5 интериорни тенденции за 2023, по които дизайнерите са луди


5 интериорни тенденции за 2023, по които дизайнерите са луди
Снимка: iStock

Ако има едно нещо, на което детството през 90-те ни научи, това е как да декорираме стая. Часовете, прекарани в пренареждане на мебелите в къщичката за кукли, рисуването в скицника, първите виртуални игри за обзавеждане, ни подготвиха за най-приятната част от зрелостта: интериорният дизайн. Меки одеяла, амбиентно осветление, плюшени декоративни възглавници, ретро стенни картини – всички тези елементи са това, което ни помага да дадем душа на едно помещение. А днес ще ви насочим към интериорните тенденции за 2023, така че ако ви предстои ремонт или обзавеждане на нов дом през тази година, бъдете готови!

Вижте още: Тенденции при цветовете за кухня за 2023

Плавни и спокойни извивки

Извитите мебели връщат усещането за мекота и преходен дизайн. Отклонявайки се от квадратните и остри ръбове, изглежда, че отново отиваме към по-мек и извит вид. Със сводести врати и кръгли огледала омекотяването на пространството и неговия декор е нещо, което повече хора харесват.

Дърво и естествени елементи

Използването на естествени материали ще продължи да царува, тъй като устойчивостта и екологичното съзнание стават все по-важни. Въпреки това ще видим по-малко от меките, светли дървесини, а по-скоро текстурирани, тъмни и крафт варианти.

Мрачно настроение

Тъмните стени ще продължат да бъдат популярни, но не само в черно, което виждаме да се поддържа през последните няколко години. Противно на общоприетото схващане, тъмните стени НЕ смаляват визуално една стая, а създават повече уют и характер. Тъмните стени ще бъдат съчетани във флорални композиции на тапети.

Щампи и десени

Домовете ни ще бъдат изпълнени с цвят, но не по традиционния начин. Вместо това ще използваме тъкани, бои и тапети, за да наситим нашите стаи с шарки и акценти, а всяко пространство ще трябва да се балансира самостоятелно.

Таванът като фокусна точка

Поставянето на тапети на тавана ще бъде тенденция! Това може да се направи в баня, запазвайки стените приглушени с боя и след това да се добави графичен печат върху тавана.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Казват, че душите живеят в очите на хората. Дори животните го усещали и гледали човека в очите.  

Людмила Филипова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама