На гости във викторианския дом на Рита Ора (ВИДЕО)


На гости във викторианския дом на Рита Ора (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

Рита Ора е олицетворение на съвременната жена. Родена в днешно Косово, певицата с албански произход се мести в Западен Лондон като бебе със семейството си и оттам катапултира към славата. Днес 31-годишната певица има множество хитове, включително за трилогията „50 нюанса сиво“ и други филми и се появява като съдия и треньор в певчески конкурси като The Voice UK, The Voice Australia, The X Factor и The Masked Singer UK.

Тя е една от онези знаменитости от 21-ви век, които сякаш правят всичко наведнъж – нейните последователи в Instagram знаят, че един ден публикува от Париж, от Лос Анджелис няколко дни по-късно и Нова Зеландия следващата седмица. Освен това, е омъжена за режисьора Тайка Уаитити. Ето защо насред толкова блясък е изненадващо и възхитително, че домът ѝ съвсем не прилича на модерното имение с инфинити басейн.

Вижте още: 5 тенденции в интериора, които ще са хит тази есен

Вместо това Ора живее в очарователно тухлено жилище в квартал Primrose Hill в Северен Лондон. Построен през 1877, имотът някога е бил дом на илюстратора Артър Ракъм, чиято работа включва „Приключенията на Алиса в страната на чудесата“, „Питър Пан в Кенсингтън Гардънс“ и много други. Той е със статус на архитектурно наследство, което означава, че Ора нито е можела, нито е искала да прави големи промени.

„Винаги са ме привличали домовете със стар дух. Знаех, че тази къща специално е била дом на много творци, така че реших, че ще има наистина специална енергия.“

Ремонтът се състоял основно от възстановяване на подовете и покрива, преправяне на баните, тръбите и електричеството и обновяване на кухнята. На приземния етаж, Ора обзавежда дома предимно с ретро находки от известния пазар Portobello Road в Лондон.

„Положих съзнателни усилия да напусна зоната си на комфорт. Всичките ми приятели са в Западен Лондон, моето любимо кафене.“ Новият ѝ район има повече паркове и зеленина, а домът ѝ разполага с множество камини и прекрасна градина, всички удобства, които ѝ помагат по-добре да се откачи от забързания си живот.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Това, за което човек постоянно мисли, ще дойде. И това, което постоянно отрича, и то ще дойде!  

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама