7 хитри начина да направите дома си по-луксозен, без да харчите


7 хитри начина да направите дома си по-луксозен, без да харчите
Снимка: iStock/Guliver

Някои хора смятат, че струва цяло състояние, за да декорират къщата си по начина, по който е показано в лъскавите списания. Други хора пък използват вихрушка от цветове и шарки в домовете си в опит да ги накарат да изглеждат интересни и стилни. Тайната на елегантната къща обаче се крие в простотата и минимализма. Ето 7 хитри и евтини начина как да превърнете уютното си жилище в красив оазис, без да стигнете до банкрут.

1. Заменете цветните кърпи с бели или бежови

Цветните кърпи могат да изглеждат сладки, но ако искате да придадете на банята си малко елегантност, просто купете бели кърпи. Без значение кои цветове са основни във вашата баня, бялото ще се съчетае добре с всичко.

2. Използвайте бяло спално бельо

Вярвате или не, бялото спално бельо всъщност се почиства по-лесно – капка белина, по-високи градуси и чаршафите изглеждат чисто нови. Освен това ви дава свободата да комбинирате без усилие с цветни възглавници.

3. Украсете с плодове

Можете да внесете повече живот във вашата кухня или всекидневна, като поставите няколко купи с плодове на масите. Уверете се, че комбинирате цветовете правилно и след като намерите идеалната комбинация, се придържайте към нея и не прекалявайте. Ние например сме фенове на микса между зелени ябълки и лаймове.

4. Имайте няколко източника на светлина

Не карайте вашата голяма лампа да върши цялата работа. Вместо това добавете няколко малки настолни лампи, свещи или лампиони. По този начин лесно ще създадете уютна атмосфера.

5. Рамкирайте огледалата си

Обикновеното огледало може да се превърне в стилен аксесоар за всяка стая. Обикновено не изисква много пари и може да се направи лесно. Има и широка гама от рамки, от които можете да избирате и можете да ги персонализирате така, че да пасват перфектно на вашата стая.

6. Купете подходящи комплекти за баня

Уверете се, че дозаторите за сапун, контейнерите и чашката за четки за зъби съвпадат. Много магазини предлагат достъпни комплекти и ако разнообразието ви харесва, просто изберете неутрални цветове и минималистичен дизайн.

7. Използвайте подноси за козметика

Използваме някои продукти толкова често, че няма смисъл да ги крием в чекмеджетата и да ги вадим ежедневно. Вместо да трупате всичко на масата, поставете всичките си неща върху шикозен поднос. Вашата стая моментално ще стане по-сглобена и луксозна. Това означава, че няма да има визуално безпорядък, като същевременно ще добавите малко текстура.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Едно от най-хубавите неща, които могат да ти се случат в живота според мен, е да имаш щастливо детство.

Агата Кристи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама