Това са най-опасните цветя - веднага ги изхвърлете от дома си


Това са най-опасните цветя - веднага ги изхвърлете от дома си
Снимка: iStock

Повечето домакини са убедени, че цветята, които отглеждат у дома, подобряват микроклимата, като пречистват въздуха. Но това не важи за всички видове. Има такива, които правят точно обратното - излагат здравето на риск, защото отделят токсични вещества. 

Ето кои са цветята, които трябва незабавно да изхвърлите от дома си:

Дифенбахия

Сокът на това вечнозелено растение с големи листа съдържа вещества, които предизвикват опасна алергична реакция. В големи количества сокът от дифенбахия е фатален за хората и животните.

Бръшлян

Контактът със сока на това цвете води дразнене на кожата под формата на обрив и други проблеми. То е опасно и за домашните любимци.

Лилия

Тя трябва да се пази от котки и кучета. Цветята и листата на лилията могат да причинят хранително отравяне и само ветеринарен лекар може да помогне да се избегнат по-неблагоприятни последици.

Филодендрон

Общо има около 900 вида от това растение, повечето от които са отровни. Филодендронът представлява заплаха за хората и животните. Предизвиква дразнене на кожата, а при поглъщане на сока му може да доведе до подуване, повръщане и диария.

Сциндапсус

Това цвете е роднина на филодендрона и контактът с него може да доведе до същите нежелани реакции.

Цикас

Опасни за здравето са всички надземни и подземни части на цикаса. Контактът с това растение може да доведе до повръщане, диария и чернодробна недостатъчност.

Замиокулкас

Ако го държите далеч от деца и домашни любимци, тогава растението няма да може да причини много вреда. Най-добре е да носите ръкавици, когато работите с него.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама