4 новости при интериора, които са супер актуални (СНИМКИ)


4 новости при интериора, които са супер актуални (СНИМКИ)
Снимка: iStock

Новата година ни дава възможност да обмислим всичко, което се е случило през последните 365 дни, но също така и шанс да гледаме напред и да обмислим какво предстои – и това е особено вярно за света на интериорния дизайн. През 2023 тенденциите в домашния декор и дизайн са насочени към създаването на земна, богата на текстура атмосфера чрез кафяви и дървени мебели, ръчно изработени елементи, неутрални цветови палитри и индивидуални щрихи, които придават топлина и характер на пространството. Ето кои са най-големите новости, които вече се налагат като непоколебими трендове.

Домашен декор от средата на века

60-те и 70-те години се върнаха - от цветовите палитри до мебелите и декора. Хората някак „надживяха“ ярките модни вибрации в стил Калифорния Палм Спрингс и се обърнаха към по-суровата артистична страна на модерния дизайн от средата на века. Мислете за земни неравномерни тонове, ръчни изработки и текстурни покрития. Това е „движение обратно към земята“, ако щете.

Извивки и арки

Острите ръбове ще направят място на по-меки форми в дома ви тази година, така че очаквайте да видите повече сводести врати и входове, извити мебели и заоблени скулптурни форми. Тенденциите в дизайна винаги се връщат, а ние просто бяхме във фаза на модернизъм, който включваше повече квадратни ръбове и прави линии. Сега виждаме как махалото се люлее в обратната посока, с извивки, предлагащи мекота, която не беше включена в последния набор от дизайнерски тенденции.

Плаващи мебели за баня

Тези, които са решили да обновяват банята, трябва да обмислят тенденцията за „плаващи“ мебели, която придава почти ефирна естетика на пространството. Независимо дали става дума за мрамор или кварц, плаващите плотове и тоалетни си проправят път в баните.

Мебели в кафяви тонове

Преди десетилетия кафявите мебели излязоха от мода, защото тенденцията стана „пресилена“ и цените скочиха до небето. Като всяка добра тенденция обаче, тя се връща - точно както виждаме общ подем в естетиката от ерата на 70-те. Много кафяви мебели се озоваха в антични, старинни и ретро магазини, където дизайнери и художници започнаха да ги избират заради високото им качество и ниска цена, като по този начин възобновиха цикъла.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама