Тенденции при цветовете за спалня 2023 (СНИМКИ)


Тенденции при цветовете за спалня 2023 (СНИМКИ)
Снимка: iStock

Спалните вече рядко са само за спане - те често играят няколко роли като читалня, домашен офис, бюти салон и дори място за тренировка. Но колкото по-функционална е една стая, толкова по по-трудно е да намерим нюанс, който да ѝ подхожда. Определянето на пространства, които се използват по различно време, става все по-важно, така че да можем да променим настроението в края на работния си ден. Имайте това предвид, ако планирате да преобразите спалнята си през 2023. И разбира се, хвърлете един поглед върху тенденции при цветовете, за да почерпите допълнително вдъхновение.

Вижте още: 5 интериорни тенденции, по които дизайнерите са луди

Слънчеви и топли нюанси

Създайте топла атмосфера в стаята си с нюанси, вдъхновени от пукащи огньове и успокояващи залези. Все още искаме успокояващи спални, защото имаме нужда от топлина и убежище. През 2023 спалните стават все по-уютни, така че погледнете нежните цветове на огъня, които ще светят през зимните сутрини и ще отразяват приказно летните залези.

Неутрални тонове

Ако не сте готови да прегърнете по-смелите тонове, потърсете неутрални нюанси. Трансформиращата сила на неутралните нюанси може да се използва самостоятелно, за да се създаде монохроматичен външен вид, или може да се съчетае с изпъкнали цветове, за да персонализирате всяко пространство. Препоръчваме ви спокойно сиво или топло капучино, които придават отличително усещане, където и да се използват.

Контрастни тавани или дограма

Подчертаването на дограмата и други архитектурни елементи във вашия личен оазис с боя може да добави индивидуалност, без тя да е твърде крещяща. Топлите цветове, разпръснати върху структурни детайли – боядисани тавани и боядисан корниз – ще ви помогнат да играете по-уверено с по-малко традиционните нюанси на спалнята.

Богати червени и зелени тонове

Използването на по-дълбоки тонове в спалнята ви може да ви помогне да промените начина си на мислене в края на деня. Повечето от нас предпочитат да бъдат в светли стаи през деня и по-тъмни пространства вечер. Топлите и земни цветове като дълбоко червено и земно зелено ще бъдат много популярни в спалните за тези, които обичат да прегръщат тъмни, подобни на утроба нюанси.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Няма нищо благородно в това да бъдеш по-високо от другия. Истинско благородство има тогава, когато човек застава над предишното си Аз.

Ърнест Хемингуей

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама