6 интериорни грешки, които развалят уюта в спалнята


6 интериорни грешки, които развалят уюта в спалнята
Снимка: iStock/Guliver

Спалнята е онова лично пространство, което всеки член на семейството обожава. Разбира се, всеки е свободен да го подреди според собствените си предпочитания, но крайната цел винаги е уют. Често обаче се допускат редица интериорни грешки, които развалят резултата. Не е нужно да следвате някакви златни правила, но пък е добре да избягвате тези грешки.

1. Твърде високи или твърде ниски нощни шкафчета

Когато избирате нощно шкафче, уверете се, че е с правилния размер и височина. Има бърз трик, който можете да използвате, за да постигнете това правилно - единственото нещо, от което се нуждаете, е лампа. Идеалното нощно шкафче трябва да е достатъчно голямо, за да можете да поставите лампата и да останат поне още 20 см, както и да можете да натискате копчето без да се навеждате или протягате.

4 ИНТЕРИОРНИ РЕШЕНИЯ, КОИТО ЩЕ СА ХИТ ПРЕЗ 2021

2. Твърде голямо легло

Разбира се, всички искаме удобни и големи спални. Но по правило трябва да останат около 76 см от всяка страна на леглото.

3. Много декоративни възглавници

Това е класическа грешка, която много хора правят. Факт е, че колкото повече неща имате на леглото си, толкова по-разхвърляна ще изглежда цялата ви спалня. Трябва да намерите правилния баланс между това, което харесвате, и това, с което леглото ви може да се справи.

4. Избор на грешна табла

Таблата на леглото трябва да съответства на стила и декора на стаята, така че да можете да създадете правилната атмосфера. Помислете и каква функция искате да има. Може да я избирате само за външния вид, за подпиране, за защита на стената или за всички тези причини едновременно. Така че, ако искате табла от ковано желязо, но пък сте избрали дървен гардероб – това е грешка.

5. Поставяне на бюро

Вашата спалня е предназначена да бъде пространство за релакс и комфорт. Ето защо да имате бюро или компютър в спалнята си не е най-добрата идея. Това може дори да повлияе на качеството на съня ви.

6. Малък килим

Ако ще използвате килим като декорация в спалнята си, уверете се, че той заема голяма част от зоната за спане, в противен случай ще изглежда по-малко уютно. В идеалния случай изберете мокет.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.

Дийпак Чопра

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама