6 груби грешки при ремонта на кухнята, които мнозина допускат


6 груби грешки при ремонта на кухнята, които мнозина допускат
Снимка: iStock

Като една от най-често използваните стаи в дома, всички искат кухнята им да работи за тях. Ако в момента това не е така, може би обмисляте ремонт на кухнята. Въпреки че преобразяването на кухнята обикновено е значителен разход за много хора, това също е инвестиция, която може да издържи години напред. Но има няколко неща, които трябва да вземете предвид, преди да започнете своя проект. Ако не го направите, може да допуснете някои често срещани грешки.

1. Забравяте бюджета си

Първо, направете бюджет за ремонт на кухнята. Решете кои части от вашата кухня са най-важни – повече пространство за шкафове и чекмеджета, кухненски остров, допълнително осветление – и разпределете финансите си съответно. Докато работите, продължете да се съобразявате с бюджета си, за да сте сигурни, че оставате в крак с всяка промяна.

2. Не правите инвентаризация на вашата кухня

Правенето на подробна инвентаризация на текущата ви кухня ще ви помогне да разберете какво искате да получите от преустройството ѝ. Кои са най-използваните от вас уреди? Какъв е текущият трафик на вашата кухня? Как можете да направите етажния си план по-ефективен? Игнорирането на спецификата на начина на живот за всяко семейство проваля целта на създаването на кухня по поръчка.

4 тенденции в кухнята, които никога няма да излязат от мода 

3. Пренебрегвате осветлението

Осветлението е един аспект от ремонта на вашата кухня, който не бива да се пренебрегва. Кухните са многофункционални помещения, които се нуждаят от осветление, за да отговорят на изискванията на много приложения, като същевременно изглеждат стилни. За да осветите ефективно вашата кухня, помислете за трите основни слоя осветление и изберете няколко светлини, всяка от които изпълнява различни цели.

- амбиентно осветление

Околното осветление носи дифузна яркост в цялата стая и се използва, за да направи домовете по-топли. Това често се постига с кухненски таванни лампи или полилеи над масата за хранене (или острова), когато кухнята включва такива.

- работно осветление

Практичното осветление фокусира директната светлина върху конкретна област, за да ви помогне да изпълните по-добре дейност, като готвене или хранене. Островен полилей или висящи светлини са примери за това как да внедрите работно осветление във вашата кухня. Понякога стенните лампи като аплиците могат също да добавят осветление за работа върху конкретна работна зона, като мивка.

- декоративно осветление

Позволете на вашия личен стил да блесне, като внедрите малко декоративно осветление, когато обновявате кухнята си. Този стил на осветление създава визуални фокусни точки и прожектори във всяка област от вашата кухня, която искате да подчертаете.

4. Не планирате добре шкафовете

Мястото за съхранение е задължително във всяка кухня и преустройството е моментът да се уверите, че имате място за всичките си съдове и уреди. Помислете за всички предмети, които искате да скриете в чекмеджета и шкафове, от тенджери и тигани до дъски за рязане.

5. Забравяте за електрическите елементи

От микровълнови печки и хладилници до миксери и тостери, електрическите контакти в кухнята са от решаващо значение. Планирайте изходи по периметъра на кухнята и ако включвате остров, помислете за поставяне на няколко изхода и там. Ако имате голям шкаф за уреди, създайте зона на плота с изходи, за да можете да скриете и използвате тези уреди, като същевременно поддържате плотовете си подредени.

На гости в Ренесансовия дом на Шер (СНИМКИ)

6. Не разполагате стратегически уредите

Сега е моментът да помислите върху разположението на вашите уреди и да създадете работен процес, който е логичен. Помислете как се движите из кухнята си и поставете уредите си там, където ги чувствате най-удобни. Най-традиционният и логичен ред на разпределение е отляво надясно – хладилник, мивка, печка.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Най-смелата постъпка е да мислиш за себе си. Високо!

Коко Шанел

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама