5 гениални трика за премахване на неприятната миризма от тоалетната


5 гениални трика за премахване на неприятната миризма от тоалетната
Снимка: iStock

Опитните домакини казват, че това колко е поддържан един дом се разбира по състоянието и хигиената в тоалетната. И може би има доза истина в това правило, защото ако за другите помещение е достатъчно да избършете прахта и да пуснете една прахосмукачка, то тоалетната е истинско предизвикателство.

Днес ви представяме 5 трика как да върнете свежестта в банята:

1. Лимон

Лимонът неутрализира лошите миризми и е перфектен натурален почистващ препарат. Тези свойства идват от високите нива на лимонена киселина, които съдържа. В идеалния случай начинът, по който трябва да използвате лимон, е като натъркате с него цялата си баня, след като почистите нещата с ежедневния си домакински препарат. По този начин ефектът му ще продължи по-дълго върху повърхностите.

2. Ароматно масло

Ароматните масла са чудесни съюзници, когато става въпрос за премахване на лоши миризми. Един добър начин за ги използвате е като накиснете парче памук топка в етерично масло по ваш избор — и я поставите в кошчето за отпадъци или в ролката от тоалетна хартия.

Вижте още: Ето как да се разхладите, ако нямате климатик у дома

3. Вода и омекотител

Още един добър трик, който ще помогне на вашите кърпи винаги да миришат добре, особено тези, които използвате най-често (като кърпи за ръце и кърпи за душ). Тъй като тези кърпи са постоянно изложени на неприятни миризми и бактерии от кожата ви, можете да ги напръскате със смес от вода и омекотител.

4. Сода за хляб

Изсипете едно пакетче сода за хляб в тоалетната и след това залейте с гореща водата. Oсвен, че ще почисти перфектно, содата за хляб ще премахне всички неприятни миризми не само от тоалетната, но ѝ от канала.

Вижте още: С тази натурална смес ще се отървете от насекомите у дома

5. Препарат в казанчето на тоалетната  

Сложете една капачка от препарат за плочки с приятна миризма в казанчето на тоалетната и банята ви ще е супер свежа при всяко пускане на водата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама