Ето защо НЕ трябва да държите хапчета в банята


Ето защо НЕ трябва да държите хапчета в банята
Снимка: iStock

Със сигурност много жени държат обезболяващи или противозачатъчни хапчета в банята. Шкафчето там е чудесно място за съхранение на тоалетни принадлежности, но въпреки това е ужасно място за лекарства. Температурата и влажността на банята могат да накарат лекарствата да се развалят по-бързо, отколкото е посочено на опаковката.

Вижте още: Мощен еликсир с 2 съставки бори възпалено гърло и лошо храносмилане

Срокът на годност обикновено е посочен някъде на кутията или шишенцето. Но много лекарства, особено тези под формата на хапчета, могат да издържат доста дълго време (дори по-дълго от срока на годност), но само ако се съхраняват в подходящи условия - на хладно, сухо и тъмно място. Шкафовете в банята се провалят във всички тези направления – те са топли (най-често защото имаш вградена лампа) и с висока влажност.

Къде тогава трябва да е ситуирана домашната ви аптечка? По-доброто място би било чекмедже или кухненски шкаф (далеч от печката). Всяко лекарство има свои идеални условия за съхранение, така че е добра идея да направите малко проучване. Ще се изненадате, но може би 30% от лекарствата, най-вече тези, които са под формата на желатинови капсули или сиропи, трябва да се съхраняват в хладилник.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Всяка жена има право да бъде красива.

Елизабет Арден

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама