Изсипете един литър върху краставиците и градината ви никога повече няма да бъде същата


Изсипете един литър върху краставиците и градината ви никога повече няма да бъде същата
Снимка: iStock

Краставиците са сред най-популярните летни зеленчуци. Те са отлични в салати, предлагат освежаващ вкус, който е идеален в комбинация с домати, айсберг, червен лук и други подходящи летни зеленчуци.

За да отгледате най-добрите краставици, важно е да следвате експертните съвети и да осигурите на растенията хранителните вещества, от които се нуждаят.

Ако сте засадили краставици и не виждате желаните резултати, помислете за добавяне на повече хранителни вещества към растението. Редовното поливане е необходимо, но можете да подобрите растежа, като добавите две чудотворни съставки, които обикновено се намират във вашата кухня.

Вижте още: Мъжки и женски цветя на краставици: Каква е разликата?

Добавете банан и дафинов лист

Ако имате краставици и се борите да оптимизирате растежа им, опитайте този препоръчан от експерти метод, включващ банани и дафинов лист. Това е прост процес, който предлага множество предимства.

Първо вземете няколко стари бананови кори, които са потъмнели. Нарежете ги на парчета с помощта на нож. След това ги сложете в блендер с малко дафинови листа, добавете вода и пасирайте. След пасирането прецедете сместа, за да се получи течност.

Изсипете тази течност върху почвата на вашите растения. Това ще осигури точното количество хранителни вещества, помагайки на вашите краставици да растат здрави и буйни.

Вижте още: Ето как да си отгледате краставици на балкона у дома

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама