Ето как да си отгледате краставици на балкона у дома


Ето как да си отгледате краставици на балкона у дома
Снимка: Istock

Хората, които са яли краставица откъсната директно от градината със сигурност никога не са забравили свежият ѝ вкус, който за съжаление липсва при купените от хранителните магазини.

Вижте още: Съвети за засаждане и отглеждане на вкусни ягоди

За по-възрастните хора новата мода с био магазините звучи смешно, защото те са си "пазарували" директно от градината, но за съвременните градски хора, които иска да се хранят здравословно с плодове и зеленчуци, които не са пръскани с химикали, това се оказва скъпо удоволствие.

Днес ви представяме как да си засадите и отгледате ваша реколта краставици на балкона.

Много важно е да изберете подходящ сорт за отглеждане в градски условия. Най-добрият са хибридните корнишони, защото те са с ограничена дължина и започват да дават реколта много бързо. Няколко храсталака от тях, засадени на интервали от 2 до 4 седмици, ще ви дават краставици през цялата година.

Вижте още: Хитър трик как да си отгледате пресен лук у дома, без почва

Съдът, в който ще се сеят семената трябва да бъде с размери 80 сантиметра - дължина и 25 сантиметра -  ширина, като е задължително да е бъде със светъл цвят, за да не прегрява на слънцето и да има дренажни отвори с подложка.

Преди да засеете краставиците директно в саксията, може да държите семената им във влажна марля, за да покълнат.

Най-подходящата почва е смес, състояща се от торф и перлит, като на дъното на съда е добре да сложите тънък слой от керамзит.

Най-доброто време за сеитба на семената е периода от началото на април до края на май, защото по това време растението ще получава достатъчно светлина.

За богата и хубава реколта е нужно ежедневното поливане, а в случай на горещо време, то трябва да бъде удвоено. Може също така да пръскате листата с чиста вода, но за предпочитане е да правите това само привечер или рано сутрин, иначе изгарянето им от слънчевата светлина е неизбежно.

Трябва да осигурите на растенията въженце, по което "да пълзят" нагоре.

 

 

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама