Без глутен: Много вкусен бананов хляб с шоколад


Без глутен: Много вкусен бананов хляб с шоколад
Снимка: Istock

Този бананов хляб освен много вкусен е и много здравословен. Приготвя се с безглутеново брашно, а сладкият му вкус идва предимно от плодовете.

Необходими продукти за бананов хляб:

180 г безглутеново брашно

150 г бяла захар

125 г масло

80 г шоколадов крем

3 зрели банана

2 яйца

1 ч. л. екстракт от ванилия

1 ч. л. сода бикарбонат

щипка сол

Вижте още: Много сочен кейк с ябълки и сметана

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Намаслете форма за хляб и оставете настрана. В голяма купа смесете безглутеново брашно, сода бикарбонат и щипка сол.

В друга купа намачкайте зрелите банани с вилица, смесете ги с яйцата, ваниловия екстракт, разтопеното масло и захарта.

Добавете безглутеново брашно към тези съставки и разбъркайте всичко добре. Накрая разбъркайте на ръка шоколада.

Прехвърлете получената смес във форма за печене и я поставете в загрята фурна за 40-50 минути. Използвайте клечка за зъби, за да проверите дали хлябът е напълно изпечен, преди да го извадите от фурната.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Един имаше, който ме разплакваше. Обичах го, повече от всички, които ме разсмиваха..

Елиф Шафак, "Любов"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама