Много сочен кейк с ябълки и сметана


Много сочен кейк с ябълки и сметана
Снимка: Istock

Простите рецепти често са най-добрите и такъв е случаят с този бърз кейк с ябълки. Той е невероятно сочен и освежаващ, а тайната му е в заквасената сметана.

Необходими продукти за кейк със сметана и ябълки:

100 г масло

200 г захар

2 яйца

1 ч. л. ванилия

250 г брашно

1 ч. л. сода бикарбонат

1 ч. л. бакпулвер

1/4 ч. л. сол

250 мл заквасена сметана

2 ч. ч. нарязани ябълки

За пълнежа:

150 г кафява захар

3 с. л. разтопено масло

1 ч. л. канела

80 г смлени орехи

Вижте още: Само с две съставки: Протеинови палачинки

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Намаслете тава за печене (правоъгълна с размери приблизително 20 на 30 см или по-голяма кръгла форма).

Смесете съставките за плънката. Първо разбийте маслото и захарта на гладка смес и постепенно добавете яйцата едно по едно.

В друга купа смесете сухите съставки - брашното, содата, бакпулвера и солта. В сместа от яйца, захар и масло добавете последователно част от сухите съставки, а след това част от сметаната. Разбъркайте внимателно, докато съставките се смесят.

Добавете нарязаните на кубчета ябълки и разбъркайте с дървена лъжица. Изсипва се в подготвената форма за печене, поръсва се с готовата плънка и се пече 35-40 минути.

Проверете с клечка за зъби дали кейкът е готов. Може да поръсите сладкиша с пудра захар преди сервиране, но не е задължително.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не можеш да имаш всичко. Къде ще го сложиш?

Ан Ландърс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама