Зеле с яйца на тиган: Бюджетна и бърза вечеря


Зеле с яйца на тиган: Бюджетна и бърза вечеря
Снимка: iStock

Зелето може да се превърне във вкусна вечеря само с няколко прости съставки. Тази рецепта е не само лесна за приготвяне, но и извлича най-доброто от този зеленчук, превръщайки го в питателна и засищаща храна.

Необходими продукти за зелето с яйца:

300 грама зеле, нарязано

2 големи яйца

2-3 супени лъжици брашно

сол и черен пипер на вкус

1 супена лъжица сусам

растително масло за пържене

заквасена сметана за сервиране (по желание)

Вижте още: Кьосе или Балкан: Какви са разликите между двата сорта зеле

Начин на приготвяне:

Започнете, като нарежете зелето на ситно. Това ще му помогне да се сготви бързо.

В купа разбийте заедно яйцата, брашното, солта и черния пипер до гладка смес. Консистенцията трябва да е подобна на тестото за палачинки.

Добавете настърганото зеле към яйчената смес. Разбъркайте, докато всички зелеви ивици се покрият равномерно с тестото.

Загрейте обилно количество растително масло в голям тиган на среден огън. След като олиото се сгорещи, се изсипва зелевата смес. Разстелете равномерно, за да оформите тънка форма на палачинка. 

Оставете зелевата палачинка да се изпече за 3-4 минути от едната страна, след което внимателно я обърнете, за да се изпече и от другата страна. И двете страни трябва да са златистокафяви и хрупкави.

След като се сготви, прехвърлете зелевата палачинка в чиния за сервиране. Сервирайте топла, придружен със заквасена сметана по желание.

Вижте още: Как да готвите зеле така, че да НЕ образува газове

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама