Бюти тенденциите на TikTok: Перлена кожа (ВИДЕО)


Бюти тенденциите на TikTok: Перлена кожа (ВИДЕО)
Снимка: istockphoto.com

Нов ден, нова тенденция за красота. Първо беше естетиката на „чистото момиче“, която беше заменена от готик тренда, благодарение на Wednesday. Ефирният грим достигна своя връх, като визията „глазирана поничка“ прониква навсякъде. Всичко еволюира в стъклена кожа, която сега отстъпва позицията си в TikTok на поредния нов тренд - перлена кожа.

Впрочем, „перлената кожа“ е перфектно допълнение към модата на „кокетката“, за която вече ви разказахме. Добрата новина е, че за разлика от своя предшественик, „стъклената“ кожа, перлената е много по-постижима мода.

Вижте още: Кой е българинът, който гримира Ирина Шейк за Оскарите? (СНИМКИ)

Какво е перлена кожа?

Перлената кожа е намигване към скъпоценния, преливащ камък, от който черпи вдъхновение. Това е сатенено, копринено, блестящо, но не мокро усещане.

TikTok също е очарован от външния вид и #pearlskin събра над 40 милиона гледания. Гримьорът от червения килим Дейвис обяснява, че „разликата наистина е в това как се случва това отражение на светлината. Стъклената кожа е хидратирано отражение, всичко е свързано с основата за грижа за кожата. Перлената кожа се създава с използването на пигментирани хайлайтъри и бронзанти и много стратегическо разположение. Тъй като блясъкът не зависи изключително от хидратация, кремове и течности, има малко повече място за импровизация с типа продукти, които можете да използвате.“

@zoekimkenealy PEARL SKIN MAKEUP TUTORIAL ✨ A striking glow that looks almost accidental with marinated makeup. Products used: Jason Wu CC cream meets tinted moisturizer Saie Sun Melt, shade medium bronze Benefit Cosmetics High Beam #pearlskin #makeuptutorial #glowyskin #saiebeauty #jasonwubeauty #benefitcosmetics ♬ original sound - zoekimkenealy

За кого работи?

Всеки може да направи перлена кожа, независимо от типа кожа, структура и възраст. „Перлите имат сложни цветове в природата. Когато погледнете вътрешността на черупка от стриди или самата перла, тя има милиони различни цветове в нея, вариращи от сиво до бронз. Повечето са много прозрачни и ще подхождат ласкателно на много различни тонове на кожата.

Как да постигнете „перлена кожа“?

Перлената кожа работи по-добре с пудри, отколкото с кремове. За да нанесете, вземете контурна четка (или която и да е голяма, пухкава четка) и направете леко движение по цялата си буза. Можете също да го нанесете върху клепачите, носа и дъгата на горната устна.

Когато създаваме перлена кожа, става дума за изнасяне на центъра на лицето напред и концентриране върху ключовите зони. Акцентът е подсилен, можете да наслоите течен/кремообразен хайлайт и пигментирана пудра отгоре.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Не е важно какво получаваме. Важно е какви хора ставаме, какъв е нашият принос...това дава смисъл на живота ни.

Тони Робинс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама