Тенденциите на TikTok: Кокетка (СНИМКИ)


Тенденциите на TikTok: Кокетка (СНИМКИ)
Снимка: iStock

Миналата година станахме свидетели на множество сладки по момичешки тенденции, които се появиха в социалните медии. Но колкото и да обичаме да се връщаме в детството, всяко момиче трябва да порасне и да се развие. Затова днес с радост посрещаме последния TikTok хит, а именно кокетната естетика.

По средата между Лолита и Мария Антоанета, кокетката е романтична, но носталгична. Кокетката е жена, която обича романтиката и невинността.

Вижте още: 5 стилни и удобни начина да се облечете за полет (СНИМКИ)

Какво представлява естетиката на кокетката?

На френски „coquette“ се превежда като „флиртуващ“, но може да се определи и като „жена, която се стреми да спечели вниманието и възхищението на мъжете“. Естетиката на кокетката е известна с това, че въплъщава идиличното и женственото.

Що се отнася до облеклото и грима, едно бързо превъртане през TikTok показва, че цветовата палитра е мека. Ключът към улавянето на този тренд са пастелните цветове и бялото. Панделки, плетива, чорапи и дантела изобилстват. Припомнете си корсетите, корсажите и косата в стил рококо. Що се отнася до грима, той трябва да е естествен, с малко руж. Фокусирайте се върху очите с блестящи сенки за очи, тънка очна линия за поглед като сърна и черна спирала с ефект на изкуствени мигли.

Вижте още: 5 модела рокли, които да носите тази пролет и след това (СНИМКИ)

Влияния върху естетиката на кокетката

Кулминацията на кокетния външен вид, както го виждаме сега, може да бъде проследена до смесица от стилове, започвайки може би с Лолита, романа на Владимир Набоков от 1955. Филмовата адаптация от 1997 канонизира образа на Лолита не като дете, а като млада жена с черешови устни, съблазнително дъвчеща дъвка. Момичешко, но палаво.

От 80-те до 2000-те също станахме свидетели на разцвета на Harajuku, епоха, кръстена на квартала на Токио, известен със своята необичайна мода. Harajuku е смесица от момичешка нежност и гръндж, смесица от косплей, училищни униформи, Лолита, каваи (японски термин за „нежно сладък“) и готически външен вид. Цветовете са смели, на моменти почти кичозни, игриви и сюрреалистични, сякаш сте попаднали в аниме филм.

Превъртаме напред към 2010-те и получаваме Мария Антоанета на София Копола. Помислете за море от дантела, тюл, бебешки рокли за кукли, панделки и цветя, прибрани в косата. Но също така и секси бельо, дълбоки деколтета, тежка очна линия.

Въпреки че всички тези стилове са повлияли на естетиката на кокетката, тя остава нещо уникално в това, че фокусът не е върху хиперсексуализирания идеал на момичето или нещо прекалено кичещо или детинско. По-скоро акцентът е върху невинността и носталгията.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Няма нищо благородно в това да бъдеш по-високо от другия. Истинско благородство има тогава, когато човек застава над предишното си Аз.

Ърнест Хемингуей

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама