Как да придадем обем на тънката коса


Как да придадем обем на тънката коса

Първо да направим едно разяснение - тънката коса не означава задължително рядка коса, макар двете често да вървят ръка за ръка. Рядка коса означава да нямаш достатъчно косми по главата, което е "програмирано" по рождение. Гъстата коса обаче също може да е тънка, тъй като не е къдрава и й липсва обем. Но и за това има решение.

Ако имате дълга коса, я връзвайте на опашка след като я измиете горе на главата всяка вечер преди да си легнете. За още повече обем първо я изсушете със сешоар. Ще бъдете изненадани от обема сутринта. Ефектът обикновено трае ден.

За да получите едновременно обем и леки къдрици, наведете главата си напред и сплетете косата си на една или няколко плитки, като отново първо измиете косата си.

Можете да постигнете същия ефект и с преса или маша за коса.

Обемът идва и от собствените ни секрети на главата, но в нашата щастлива ера на хигиената ние мием косите си твърде често, за да изчакаме натуралния ефект. Ако се опитате да миете косата си на всеки 3 дни, ще чувствате косата си по-гъста. Ако това е твърде много за вас, тогава разтворете малко сол във вода и впръсквайте разтвора в корените. Солта ще направи косата ви по-твърда, което пък ще даде обем.

Продуктите за обем също спомагат  - слагайте пяна за коса в корените и не прилепвайте косата към главата.

Русите кичури придават оптически обем. Освен това изсветлената коса става по-твърда и обемна.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

"Не мога" не е решение.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама