5 модела със Синдром на Даун, които пробиха в суровия свят на модата


5 модела със Синдром на Даун, които пробиха в суровия свят на модата
Снимка: Instagram

Винаги сме се възхищавали на хората, които излизат извън стереотипните граници, наложени им от обществото! Синдромът на Даун отдавна не е тема табу - само в САЩ има почти 400 000 души, които живеят с него.

За щастие, светът се променя към по-добро и на хората с увреждания се дава шанс да докажат, че само небето може да е граница. Ето защо днес ще ви запознаем с 5 модела със Синдром на Даун, които счупиха стъкления таван на индустрията за красота и успяха са се наложат.

Вижте още: 6 неща, на които истински щастливите хора казват "да" всеки ден 

1. Бет Матюс

Целта на Бет също е да промени гледната точка на хората за това заболяване. Майка ѝ сподели в интервю, че още с раждането ѝ лекарите представили новината негативно. Но Бет винаги е постигала повече, отколкото някой е очаквал.

2. Челси Вернер

Шеметната история на Челси може да прочетете ТУК. Въпреки че лекарите ѝ обяснили, че винаги ще има нисък мускулен тонус, Челси станала два пъти световна шампионка по гимнастика. А фактът, че работи с много марки от H&M до Tommy Hilfiger, е само още едно доказателство, че никой не може да диктува на какво е способен човек.

3. Джесика Джасинто

Като тийнейджърка Джесика пробвала различни спортове и нито един от тях не я направил щастлива. Но в деня, в който участвала в конкурс за красота за момичета със синдром на Даун, Джесика блеснала и майка ѝ знаела, че Джесика е намерила своето място.

Вижте още: 4 зимни палта, които ще са хит този сезон (СНИМКИ)

4. Мариан Авила

Всички бихме могли да използваме житейския девиз на Мариан: „Мога“. Тя вече е участвала в кампании за Vogue и Levi's и продължава да се бори за това, в което вярва. Докато има хора с решителност като тази на Мариан, нашето общество е в сигурни ръце.

5. Маделин Стюарт

Маделин се превърна в световен феномен и сега тя е най-известният модел със синдром на Даун. Пътят ѝ към славата започнал, когато майка ѝ споделила снимка как Маделин свалила 20 кг, за да стане по-здрава и да преследва мечтите си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Никога не преставай да се усмихваш, дори когато ти е тъжно, някой може да се влюби в усмивката ти.

Маркес

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама